Kuřecí prsa s houbami shiitake a smetanovou omáčkou

Šitake (shiitake) neboli houževnatec jedlý je houba, která pochází z jihovýchodní Asie a traduje se o ní, že je příčinou dlouhověkosti Japonců. Má spoustu léčivých účinků a působí pozitivně na náš imunitní systém. Chuťově bych ji přirovnala k hlívě ústřičné a pokud jste ji nikdy nevyzkoušeli, určitě doporučuji se po ní v obchodě podívat. Skvěle se hodí do smetanových omáček a ozvláštní tak jakékoliv jídlo. K omáčce jsem zvolila celozrnné tagliatelle, které se v ní krásně obalí a nasáknou veškerou její chuť. Na kuřecím masu rozhodně nešetřete. Já kupuji maso v prodejně s farmářskými potravinami, kde prodávají maso přímo z farmy. Chutná úplně jinak, než to, co koupíte běžně v obchodě.

Budeme potřebovat:

  • 2 kuřecí prsa
  • dvě hrsti sušených hub shiitake
  • 200 ml bílého vína 
  • 20 g přepuštěného másla
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 250 ml sójové smetany
  • čerstvě vymačkaná šťáva z půlky citronu
  • sůl, mletý pepř

Postup: Kuřecí prsa osolte a opepřete z obou stran. Rozpalte pánev, rozehřejte na ní máslo a opečte na něm kuřecí prsa. Opékejte dozlatova 10 minut a pravidelně je otáčejte. Hotové maso vyndejte a uložte ho na teplé místo. Do pánve nalijte bílé víno, nechte ho odpařit a poté přidejte vývar. Obsah pánve svařte na polovinu, přidejte shiitake a sójovou smetanu. Vařte dalších 10 minut, dokud nebudou houby měkké. Nakonec omáčku dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Omáčku smíchejte s uvařenými těstovinami, rozdělte na talíře a navrch položte kuřecí prsa. 

Dobrou chuť :-)

8 komentářů:

  1. Bože, to vypadá skvěle! :D Jako všechny tvoje jídla.
    the-biggestfear.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. no tak to vyzerá úžasne ! milujem kuracie prsia na všetky spôsoby :)
    http://thecolorfulthoughts.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji .. kuřecí masíčko mám taky moc ráda :-)

      Vymazat
  3. vyzerá to chutne, huby veľmi nemusím, ale skúsim a možno zmením názor :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. Určitě vyzkoušej a snad Ti budou chutnat :-)

      Vymazat

 

Archiv blogu

Cooking with Šůša

Cooking with Šůša

mytaste.cz

myTaste.cz

Čtenáři