Domácí rýžová tortilla

Nedávno jsem dostala chuť na křupavou tortillu a přemýšlela jsem, zda by se dala udělat i z jiné, než pšeničné nebo kukuřičné mouky. A protože mám ráda výzvy, rozhodla jsem se zaexperimentovat a připravila jsem bezlepkovou tortillu z rýžové mouky. Jsem moc ráda, že můj pokus vyšel. Tortilly jsou krásně křupavé a jejich chuť je k nerozeznání od těch kupovaných.

Budeme potřebovat (na 8 ks):

  • 500 ml vody
  • 2 hrnky (cca 400 g) rýžové mouky
  • 1 lžička soli
  • olivový olej

Postup: Do většího hrnce nalijte vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Jakmile voda začne vařit, stáhněte plamen, odstavte ji z plotny, vsypte do ní mouku a vše pořádně promíchejte. V této chvíli bude těsto tuhé a drobivé. Hrnec zakryjte poklicí a nechte hmotu cca 10 minut odpočívat. Po deseti minutách poklici odkryjte a nechte hmotu vychladnout. Trochou olivového oleje si potřete ruce, aby se vám těsto nelepilo a pomocí rukou vytvořte cca 8 kuliček o něco větších, než golfový míček. Kuličky rozválejte válečkem mezi dvěma kusy pečícího papíru nebo potravinářské fólie na placky. Každou placku opečte nasucho na rozpálené pánvi z obou stran. Jakmile tortilla začne hnědnout a vytvoří se typické puchýře, máte hotovo.

Dobrou chuť :-)

9 komentářů:

  1. Super vypada to skvele..hned dneska vecer zkusim:)) Ma prijet bracha tak at ma neco dobreho!:*

    OdpovědětVymazat
  2. HUstýýý :o Rýžová mouka asi hladká že? Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes konečně vyzkoušeno na večeři pro rodiče :) a mooc se povedlo!! :) ještě vychytat velikost a válení a bude to dokonalé ♥
      Malý tip - hned po sundání z pánvičky dáno na talíř a přiklopeno, aby se tortily trošku "zapařily" a byly krásně vláčné a měkké ♥
      Díky moc za vynález!!!

      Vymazat
    2. To jsem ráda, že se tortilly povedly :-) A díky za tip, to přiklopení vyzkouším :-)

      Vymazat

 

Cooking with Šůša

Cooking with Šůša

mytaste.cz

myTaste.cz

Čtenáři