Domácí bylinkové máslo

Jedna z věcí, bez kterých se při letním grilování neobejdu je bylinkové máslo. Jeho příprava je velice jednoduchá a zároveň je to skvělý způsob, jak zpracovat čerstvé bylinky za zahrádky. Hodí se perfektně k masu, k rybě, grilované zelenině nebo pečeným bramborám. Já si ho nejradši vychutnávám jen tak, namazané na rozpečené bagetce, ke které si připravím lehký zeleninový salátek. Do másla můžete přidat jakékoliv čerstvé bylinky. Pro dnešní recept jsem zvolila svou oblíbenou pažitku a libeček.

Budeme potřebovat:

  • 150 g farmářského másla (pokojové teploty)
  • svazek pažitky
  • hrst nasekaného libečku
  • špetka soli

Postup: Máslo vložte do mísy, přidejte nadrobno nasekanou pažitku, libeček a špetku soli. Pokud chcete připravit máslo bez soli, klidně ji můžete vynechat. Pomocí vidličky máslo rozmačkejte a zapracujte do něj nasekané bylinky. Hotovou směs rozprostřete na potravinovou fólii a zabalte ji do úhledného válečku. Konce zavažte kouskem nitě nebo provázku a máslo nechte ztuhnout v lednici. Hotové máslo nakrájejte na kolečka a můžete servírovat.

Dobrou chuť :-)

2 komentářů:

 

Cooking with Šůša

Cooking with Šůša

mytaste.cz

myTaste.cz

Čtenáři