Salsa z grilovaného ananasu

V jednom z minulých článků jsem vám představila recept na své oblíbené bylinkové máslo, bez kterého se při letním grilování neobejdu. Další dobrotou, bez které si léto neumím představit je salsa. Připravit si můžete buď zeleninovou (např. rajčatová salsa s chilli a koriandrem) nebo mou oblíbenou ananasovou, která dodá každému jídlu ten správný šmrnc. Podávat ji můžete ke grilovanému kuřecímu masu, kukuřičným tortillám nebo křupavým lupínkům nachos.

Budeme potřebovat (cca na 6 porcí):

  • 1 středně velký ananas
  • 200 g zralých cherry rajčátek
  • 1 čerstvá chilli paprička
  • svazek čerstvého koriandru
  • 1 limeta
  • mořská sůl

Postup: Z ananasu odkrojte tvrdou kůrku a nakrájejte ho na plátky silné asi 2 cm. Plátky ananasu ogrilujte na grilu z obou stran dozlatova, přesuňte je na talíř a nechte je vychladnout. Mezitím si nakrájejte nadrobno cherry rajčátka, chilli papričku a směs vhoďte do větší mísy. Přidejte šťávu z jedné limetky a nakrájený koriandr. Vychladlý ananas nakrájejte na menší kostičky a přidejte ho ke směsi. Salsu ochuťte solí, nechte ji vychladit v lednici a podávejte.

Dobrou chuť :-)


1 komentářů:

 

Koupit kuchařku