Budeme potřebovat (na 2 plechy):
- 250 g jemně mleté celozrnné špaldové mouky
- 1 žloutek
- 100 g kokosového oleje
- 55 g kokosového sirupu
- marmeláda bez cukru
Postup: Z mouky, žloutku, kokosového oleje a kokosového sirupu zpracujeme pomocí robota těsto. Pokud by se vám těsto drolilo, přidejte kokosový olej nebo pár lžic vody. S těstem se pracuje trochu jinak, než s klasickým těstem na linecké, proto je potřeba si s jeho konzistencí trošku pohrát. Hotové těsto vyválíme a pomocí vykrajovátek vykrojíme požadované tvary. Linecké pečeme v troubě vyhřáté na 165 stupňů dozlatova. Upečené linecké slepujeme marmeládou a necháme ho v chladu uležet.
Dobrou chuť :-)
linecké dělám každý rok, tentokrát zkusím tuto verzi :)
OdpovědětVymazatTaky peču linecké každý rok, ale tohle špaldové u mě jednoznačně vede :-)
VymazatDá se prosím nějak nahradit kokosový sirup něčím jiným stejně zdravým :) ?
VymazatUrčitě by se dal použít třeba med, datlový , čekankový nebo např. javorový sirup :-)
VymazatDěkuju za recept, letos jsme se rozhodli pro zdravé cukroví a tohle se bude hodit ��
OdpovědětVymazatTak ať Vám chutná :-)
Vymazat