Budeme potřebovat (na formu o průměru 23 cm):
- 170 g špaldové mouky
- 50 g rozpuštěného másla
- 2 vejce
- 1 lžíce kypřícího prášku do pečiva
- 1 lžíce medu
- 300 g odtučněného tvarohu
- 3 lžíce mléka
- borůvky
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička přírodního vanilkového aroma
Postup: V míse smícháme jedno vejce, mouku, máslo, med a prášek do pečiva. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme 15 minut odpočinout v lednici. Mezitím v druhé míse smícháme tvaroh, vejce a mléko. Přidáme třtinový cukr, vanilkové aroma a vznikne nám tvarohový krém. Po 15 minutách vytáhneme těsto z lednice a prsty ho rozprostřeme na dno dortové formy. Na korpus natřeme tvarohový krém. Vše nakonec posypeme borůvkami. Pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů.
Dobrou chuť :-)
Juuuu tak na ten mam chut! ;-)
OdpovědětVymazatNebooooooj, na sobotu mám vymyšlenou taky mňamku. A ten koláč už není, snědli jsme ho na posezení :D
Vymazatvypadá parádně!! kdybych měla boruvky :(
OdpovědětVymazatMoc děkuji .. pokud nemáš borůvky, tak to upeč třeba s jiným ovocem .. jahody, maliny, cokoliv :-)
VymazatBože, já bych si dala!!
OdpovědětVymazat:-) :-) :-)
VymazatNádherná připomínka léta!
OdpovědětVymazatPřesně tak. Dneska bylo u nás krásně. Venku svítilo sluníčko a zpívali ptáčci, tak jsem se rozhodla upéct něco letního :-)
VymazatAsi budu muset sehnat borůvky, protože to vypadá fakt famózně :-)
OdpovědětVymazatTak rychle do obchodu pro borůvky :-) Je to takový rychlý koláč, ale moc dobrý.
VymazatAhoj:) prosím o radu...formu vykládáš pečícím papírem?Nebo vymazáváš? A nebo vykládáš těsto fakt jen bez podložení? Díky moc
OdpovědětVymazatAhoj, formu jsem jen lehce vymazala. V těstě už je máslo, takže to jde krásně vyklopit :-)
VymazatNejlepší borůvkový koláč! Dělám ho pořád a všem moc chutná! :)
OdpovědětVymazatJééé, no tak to jsem moc ráda, že chutnal :-) Děkuji za milý komentář.
VymazatDobry den. Jakou jinou moukou muzu nahradit spaldovou mouku? Momentalne ji nemam po ruce...Dekuji!
OdpovědětVymazatDobrý den. Můžete ji nahradit jakoukoliv jinou moukou, kterou máte zrovna po ruce. Já mám nejraději špaldovou, tak jsem použila právě tuhle.
VymazatJdu na něj s vyšněmi
OdpovědětVymazatvyzkouším
OdpovědětVymazatDobrý den, ráda bych váš koláč vyzkoušela. Na jak velkou formu je recept dimenzovaný? Díky. Verča
OdpovědětVymazatDobrý den, koláč jsem pekla ve formě o průměru 23 cm :-)
Vymazatvyzkoušeno s rybízem, je to OK :-)
OdpovědětVymazatJsem ráda, že Vám koláč chutnal :-) S rybízem jsem ho ještě nezkoušela, díky za tip.
VymazatPeče se.. :) S ostružinkama ze zahrádky ;) Akorát, aby mi je kluci nevybírali, musela jsem je trošku rozmixovat.. Nevypadá to tak vkisně, uvidíme, jak bude chutnat. Děkuji moc za recept! šárka
OdpovědětVymazatHmm, s ostružinami bude určitě taky moc dobrý!! Děkuji za milý komentář :-)
Vymazat