Bezlepkové dýňové muffiny

Tyhle dýňové muffiny by sice nevyhrály díky svému vzhledu žádnou soutěž krásy, zato vás určitě ohromí svou chutí. Místo klasické mouky jsem použila kombinaci mletých mandlí a vlašských ořechů. Těsto vám proto nenaběhne jako u klasických muffinů, protože je poněkud hutnější. Oproti tomu jsou tyhle dýňové muffiny naopak nabité spoustou zdravých tuků, bílkovin, vitamínů a minerálů.

Budeme potřebovat (na 12 ks):

  • 1 malá dýně Hokkaido
  • 1 větší jablko (oloupané a zbavené jadřinců)
  • 1 hrnek mandlí
  • 2 hrnky vlašských ořechů
  • 2 vejce
  • 1/4 hrnku mletého lněného semínka
  • 1/2 hrnku rostlinného mléka
  • med (dle chuti)
  • 1/4 hrnku rozpuštěného kokosového oleje + na vymazání 
  • 1 lžička kurkumy
  • 2 lžičky skořice
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli

Postup: Dýni rozpulte, vykrojte vnitřek i se semínky a nakrájejte ji na větší kousky. Dýni nemusíte loupat. Kousky dýně rozložte na plech vyložený pečícím papírem a pečte ji v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 30 minut do změknutí. Upečenou dýni nechte vychladnout, vhoďte ji do mixéru společně s nakrájeným jablkem a vše rozmixujte dohladka. Mandle a vlašské ořechy nasypte do food processoru a rozmixujte je najemno. Ve velké míse smíchejte dýňové pyré, rozmixované ořechy a přidejte ostatní suroviny. Vše promíchejte a lžící naplňte vymazanou formu na muffiny. Pečte v troubě vyhřáté na 160 stupňů cca 50 minut.




Dobrou chuť :-)

0 komentářů:

Okomentovat

 

Koupit kuchařku