Budeme potřebovat:
- 2 stonky rebarbory
- 1 a 1/2 hrnku jahod nakrájených na kousky
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 3/4 hrnku mouky (použila jsem mouku na křehké pečivo Babiččina volba)
- 2 lžíce přepuštěného másla nebo kokosového oleje
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- mandlové lupínky
- špetka soli
Postup: Rebarboru omyjte, oloupejte, nakrájejte ji na malé kousky a vsypte ji na dno zapékací misky. Přidejte nakrájené jahody a vše promíchejte. V misce smíchejte mouku, vločky, máslo, špetku soli, třtinový cukr a pomocí rukou vytvořte drobenku. Drobenku rozprostřete na ovoce, vše posypte mandlovými lupínky a pečte v troubě vyhřáté 180 stupňů cca 45 minut. Drobenka by měla být upečena krásně dozlatova, ale pozor, ať se vám nepřipálí mandle.
Dobrou chuť :-)
Mňam dobrůtka :) Jahodovo-rebarborový - to už je taková klasika, která neomrzí :)
OdpovědětVymazatJojo, jahody a rebarbora jsou klasika, ale mám tuhle kombinaci nejradši :-)
VymazatVypadá chutně a božsky :-)
OdpovědětVymazatteraz som inak aj videla rebarboru v Lidli ale nevedela som co snou :/
OdpovědětVymazatPozyvam na velku predletnu GIVEAWAY, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/05/rexona-giveaway.html
No vidíš, tak teď už máš inspiraci :-)
VymazatČím mohu nahradit předpuštěné máslo? Kokosovým olejem? :)
OdpovědětVymazatAno, kokosový olej je ideální :-)
Vymazat