Budeme potřebovat:
- 200 g mandlí (použila jsem loupané, ale mohou být i neloupané)
- 500 ml vody
- hrst borůvek
- 1 vanilkový lusk
Postup: Mandle vsypte do větší mísy, zalijte je vodou a nechte je nejlépe přes noc odstát. Druhý den mandle přesuneme společně s vodou do mixéru nebo food processoru a vše pořádně rozmixujeme. Vzniklou směs přecedíme přes gázu nebo sítko a získáme tak čisté mandlové mléko. Drť, která nám zůstala po mixování nevyhazujeme, ale můžeme ji použít např. při pečení do těsta. Tekutinu vrátíme zpět do mixéru, přidáme hrst borůvek, vanilkovou dřeň z lusku a znovu vše rozmixujeme. Hotové mléko skladujeme v lednici.
Dobrou chuť :-)
Musí to být výborné! :) ale stejně asi zůstanu u chroupání syrových mandlí i borůvek :D
OdpovědětVymazatNojooo, mandle a borůvky jsou samotné nejlepší. Ale já si tohle mléko přidávám ráno k vločkám je to mňam :-)
VymazatMňam mňam :-) Taky furt plánuju domácí výrobu rostlinného mléka, ale nějak jsem k tomu furt nedostala :-D Tohle vypadá výborně.
OdpovědětVymazatTak už musíš konečně začít :-D
VymazatTieto fotky, wáu :)
OdpovědětVymazat| SYDNEYSLEEK |
Děkujiii :-)
VymazatJá když jsem koukala na to jak by se ze mě dala shodit přebytečná kila tak jsem si vzpomněla na to že se u nás ve městě teď v poslední době docela dost propaguje ketodieta. No jak asi víte tak tomu sama moc nerozumím a tak si nechám klasicky od ostatních poradit.
OdpovědětVymazat