Budeme potřebovat (na 2 porce):
- 1 malá uvařená brokolice (rozebraná na růžičky)
- 200 g tofu
- 150 g černé rýže
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce sójové omáčky tamari
- 1 lžička sušeného česneku
- sezamová semínka
- jarní cibulka
Postup: Do větší mísy dáme 2 lžíce medu, lžíci sójové omáčky, sušený česnek a vše pořádně promícháme. K omáčce přidáme na kostičky nakrájené tofu a znovu vše promícháme tak, aby se tofu v omáčce hezky obalilo. Hotovou směs vsypeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 30 minut. Během pečení začne med karamelizovat na tofu se začne tvořit medová krusta. Nezapomeňte tofu během pečení na plechu občas promíchat. Hotové tofu servírujeme s uvařenou černou rýží a brokolicí. Před servírováním tofu posypeme sezamovými semínky a nakrájenou jarní cibulkou.
Dobrou chuť :-)
Děkuji za super recept, už se těším na pondělní vaření!
OdpovědětVymazatRomana
Rádo se stalo :-) Doufám, že ti bude chutnat.
VymazatMusim vyzkouset! ukladam si recept :)
OdpovědětVymazatUrčitě vyzkoušej :-)
VymazatSuper recept na jaro.Krásně barevný,vyzkouším.Tvoje fotky mě vzdycky dostanou.
OdpovědětVymazatMoc děkuji :-)
VymazatVypadá to úžasně!!!! Musím to vyzkoušet :)
OdpovědětVymazatDěkuji za pochvalu! Recept určitě vyzkoušejte :-)
Vymazat