Černá rýže s brokolicí a medovým tofu

Tofu považují někteří za hmotu bez chuti. Musím se přiznat, že samotné tofu mi taky moc nechutná, ale přišla jsem na to, jak ho udělat tak, abyste si ho zamilovali. K tofu jsem zvolila černou rýži, která obsahuje velké množství antioxidantů a brokolici, která svou krásně zelenou barvou doplní celý pokrm.

Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 1 malá uvařená brokolice (rozebraná na růžičky)
  • 200 g tofu
  • 150 g černé rýže
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce sójové omáčky tamari
  • 1 lžička sušeného česneku
  • sezamová semínka
  • jarní cibulka

Postup: Do větší mísy dáme 2 lžíce medu, lžíci sójové omáčky, sušený česnek a vše pořádně promícháme. K omáčce přidáme na kostičky nakrájené tofu a znovu vše promícháme tak, aby se tofu v omáčce hezky obalilo. Hotovou směs vsypeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 30 minut. Během pečení začne med karamelizovat na tofu se začne tvořit medová krusta. Nezapomeňte tofu během pečení na plechu občas promíchat. Hotové tofu servírujeme s uvařenou černou rýží a brokolicí. Před servírováním tofu posypeme sezamovými semínky a nakrájenou jarní cibulkou.


Dobrou chuť :-)

8 komentářů:

 

Koupit kuchařku