Jahodovo-rebarborový crumble

Nejjednodušší dezert, který můžete upéct na tisíc způsobů a pokaždé bude chutnat dokonale - to je crumble. Oblíbila jsem si ho proto, že je rychlý a hlavně proto, že v něm můžete skvěle využít jakékoliv sezónní ovoce. Já jsem pro dnešní recept zvolila rebarboru a jahody. Po upečení se jejich chutě krásně spojí a společně s křupavou drobenkou vytvoří dokonalou harmonii.

Budeme potřebovat: 

  • 2 stonky rebarbory
  • 1 a 1/2 hrnku jahod nakrájených na kousky
  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 3/4 hrnku mouky (použila jsem mouku na křehké pečivo Babiččina volba)
  • 2 lžíce přepuštěného másla nebo kokosového oleje
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • mandlové lupínky
  • špetka soli

Postup: Rebarboru omyjte, oloupejte, nakrájejte ji na malé kousky a vsypte ji na dno zapékací misky. Přidejte nakrájené jahody a vše promíchejte. V misce smíchejte mouku, vločky, máslo, špetku soli, třtinový cukr a pomocí rukou vytvořte drobenku. Drobenku rozprostřete na ovoce, vše posypte mandlovými lupínky a pečte v troubě vyhřáté 180 stupňů cca 45 minut. Drobenka by měla být upečena krásně dozlatova, ale pozor, ať se vám nepřipálí mandle.

Dobrou chuť :-)

7 komentářů:

  1. Mňam dobrůtka :) Jahodovo-rebarborový - to už je taková klasika, která neomrzí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, jahody a rebarbora jsou klasika, ale mám tuhle kombinaci nejradši :-)

      Vymazat
  2. teraz som inak aj videla rebarboru v Lidli ale nevedela som co snou :/

    Pozyvam na velku predletnu GIVEAWAY, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/05/rexona-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  3. Čím mohu nahradit předpuštěné máslo? Kokosovým olejem? :)

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku