Dýňový bulgur s balkánským sýrem

Bulgur patří mezi má zamilovaná jídla. Nejznámějším pokrmem z bulguru je arabský salát "tabbouleh", který je oblíbený zejména v Libanonu. Já jsem si bulgur oblíbila díky jeho oříškové chuti a rychlé přípravě. Můžete si do něj přidat v podstatě cokoliv. Ale protože je dýňová sezóna, rozhodla jsem se pro kombinaci dýně, balkánského sýru a sladkých brusinek.

Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 150 g špaldového bulguru
  • 1 malá dýně Hokkaido 
  • balkánský sýr
  • hrst brusinek
  • hrst opražených slunečnicových semínek
  • olivový olej
  • sůl

Postup: Bulgur uvaříme dle návodu v mírně osolené vodě doměkka. Dýni vydlabeme a nakrájíme ji na menší kousky, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Vše pokapeme olivovým olejem, posypeme hrubozrnnou mořskou solí a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů doměkka. Upečenou dýni nakrájíme na kostičky, smícháme ji s uvařeným bulgurem, brusinkami a balkánským sýrem. Ochutíme solí a před podáváním posypeme opraženými slunečnicovými semínky. 

Dobrou chuť :-) 

4 komentářů:

  1. To zní jako skvělá kombinace , tento bulgur jsem ještě nejedla ,měla jsem ječmenný a ten jsem si zamilovala :) !

    runeatandtravel.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ječmenný jsem zase nikdy nejedla já. Většinou si kupuji ten špaldový :-) Ale bulgur s dýní je prostě TOP! :-)

      Vymazat
  2. Z dýně můžu všechno :) Rychlý jednoduchý recept.

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku