Tahini brownies

O sezamové pastě tahini jsem na blogu psala již několikrát. Většinou ji přidávám do slaných pokrmů, ale nikdy jsem s ní nepekla. Řekla jsem si, že by nemusela být špatná v kombinaci s čokoládou nebo kakaem a tak vznikly tyhle úžasně vláčené tahini brownies, které si prostě musíte zamilovat.

Budeme potřebovat:

  • 1/2 hrnku sezamové pasty tahini (koupíte ve zdravé výživě)
  • 1 a 1/2 hrnku pohankové mouky 
  • 100 g kvalitní hořké čokolády (nejlépe 80%)
  • 1 vrchovatá lžička kypřícího prášku
  • šťáva z jednoho pomeranče 
  • stévie (dle chuti)
  • kokosový olej na vymazání

Postup: Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu. Mezitím ve velké míse smíchejte sezamovou pastu s pomerančovou šťávou. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a podle chuti i stévii. Do tekuté směsi nasypte pohankovou mouku, kypřící prášek a vše dobře promíchejte. Těsto vlijte do formy vymazané kokosovým olejem (použila jsem čtvercovou formu o rozměrech 20 x 20 cm). Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 15-20 minut. 



Dobrou chuť :-) 

17 komentářů:

  1. Jéééžiš! Tak tomu se říká #foodporn! Moje maminka je milovnicí tahini pasty, takže myslím, že až bude mít narozeniny, tohle bude největší favorit na dort! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, tak tohle jí určitě upeč a bude nadšená!! :-)

      Vymazat
  2. Tahini pastu mám moc ráda a brownies jsem pekla už asi všechny druhy ,tak musím vyzkoušet i toto :D !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám moc ráda brownies a ráda zkouším nové kombinace. Ale tahini pasta zatím asi vede!! :-)

      Vymazat
  3. Mňam miluju brownies, ale s tahiti pastou jsem je ještě neměla, to musí být luxusní! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luxusní to vážně je!! Ta sezamová pasta má takovou úžasnou chuť a v kombinaci s čokoládou je to vážně pecka!! :-)

      Vymazat
  4. Mňam, tak to musím někdy udělat! Takový návrh, nechceš založit třeba štítek/záložku Vegan? Máš spoustu receptů, které jsou vegan, a takhle by byly hezky pohromadě a nebylo jim smutno :-)) Vůbec mě nenapadlo, že jde udělat vegan brownies, když je to plné másla :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm, nad tím už jsem přemýšlela, ale nějak pořád nemám čas se k tomu dostat :-D Možná časem něco takového vymyslím :-) Já sice vegan nejsem, ale ráda předělávám klasické recepty. Tyhle brownies určitě vyzkoušej .. ta chuť je boží!

      Vymazat
    2. Joo, tak teď to rozdělení vypadá dobře (nevím, jestli už to tak bylo ale je to parádní ;-) ) PS: Dnes možná bude ten den D, kdy tyhle brownies prubnu :D

      Vymazat
    3. Nebylo to tak, ty jsi mě inspirovala :-) Je to teď přehlednější, takže děkuji za tip. Určitě je prubni :D

      Vymazat
  5. Dnes jsem dělala přesně podle tohoto receptu a vůbec se mi nepovedl. Těsto jsem měla tak husté, že se nedalo rozmíchat, tak jsem musela přidat hodně mléka, abych ho mohla "vlít", jak píšete do formy. Nechybí Vám tady nějaké ingredience nebo nevíte, kde bych mohla dělat chybu já? Z toho se absolutně nedá vytvořit tekutá hmota. Připadá mi spíš jako linecké těsto. Děkuji za odpověď

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě moc mrzí :-/ Tento recept jsem dělala už asi třikrát a nikdy jsem těsto neměla husté. To je vážně divné.

      Vymazat
    2. Mně je to také líto, protože jsem se na něho moc těšila, ale ještě bych se chtěla zeptat jak velký hrnek používáte? Já jsem měla asi 2dcl. Děkuji za odpověď

      Vymazat
    3. Používám také 2dcl .. v tom případě nechápu, kde se stala chyba :-(

      Vymazat
  6. Pohankovou mouku moc nemusím, jde tam nějak cítit? Jakou bych ji mohla, prosím, popřípadě nahradit? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta pohanková mouka tam nejde vůbec cítit. Každopádně se dá nahradit jakoukoliv jinou moukou, např. špaldovou :-)

      Vymazat
  7. ani mne sa to nepodarilo. bolo to suche a hutne...

    OdpovědětVymazat

 

Cooking with Šůša

Cooking with Šůša

mytaste.cz

myTaste.cz

Čtenáři