Budeme potřebovat:
- 1/2 hrnku sezamové pasty tahini (koupíte ve zdravé výživě)
- 1 a 1/2 hrnku pohankové mouky
- 100 g kvalitní hořké čokolády (nejlépe 80%)
- 1 vrchovatá lžička kypřícího prášku
- šťáva z jednoho pomeranče
- stévie (dle chuti)
- kokosový olej na vymazání
Postup: Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu. Mezitím ve velké míse smíchejte sezamovou pastu s pomerančovou šťávou. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a podle chuti i stévii. Do tekuté směsi nasypte pohankovou mouku, kypřící prášek a vše dobře promíchejte. Těsto vlijte do formy vymazané kokosovým olejem (použila jsem čtvercovou formu o rozměrech 20 x 20 cm). Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 15-20 minut.
Dobrou chuť :-)
Jéééžiš! Tak tomu se říká #foodporn! Moje maminka je milovnicí tahini pasty, takže myslím, že až bude mít narozeniny, tohle bude největší favorit na dort! :)
OdpovědětVymazatNo vidíš, tak tohle jí určitě upeč a bude nadšená!! :-)
VymazatTahini pastu mám moc ráda a brownies jsem pekla už asi všechny druhy ,tak musím vyzkoušet i toto :D !
OdpovědětVymazatTaky mám moc ráda brownies a ráda zkouším nové kombinace. Ale tahini pasta zatím asi vede!! :-)
VymazatMňam miluju brownies, ale s tahiti pastou jsem je ještě neměla, to musí být luxusní! :)
OdpovědětVymazatLuxusní to vážně je!! Ta sezamová pasta má takovou úžasnou chuť a v kombinaci s čokoládou je to vážně pecka!! :-)
VymazatMňam, tak to musím někdy udělat! Takový návrh, nechceš založit třeba štítek/záložku Vegan? Máš spoustu receptů, které jsou vegan, a takhle by byly hezky pohromadě a nebylo jim smutno :-)) Vůbec mě nenapadlo, že jde udělat vegan brownies, když je to plné másla :-)
OdpovědětVymazatHmm, nad tím už jsem přemýšlela, ale nějak pořád nemám čas se k tomu dostat :-D Možná časem něco takového vymyslím :-) Já sice vegan nejsem, ale ráda předělávám klasické recepty. Tyhle brownies určitě vyzkoušej .. ta chuť je boží!
VymazatJoo, tak teď to rozdělení vypadá dobře (nevím, jestli už to tak bylo ale je to parádní ;-) ) PS: Dnes možná bude ten den D, kdy tyhle brownies prubnu :D
VymazatNebylo to tak, ty jsi mě inspirovala :-) Je to teď přehlednější, takže děkuji za tip. Určitě je prubni :D
VymazatPohankovou mouku moc nemusím, jde tam nějak cítit? Jakou bych ji mohla, prosím, popřípadě nahradit? :)
OdpovědětVymazatTa pohanková mouka tam nejde vůbec cítit. Každopádně se dá nahradit jakoukoliv jinou moukou, např. špaldovou :-)
Vymazat