Budeme potřebovat:
- 1 hrnek dýňového pyré
- 1 hrnek ricotty
- 1/4 hrnku strouhaného parmezánu
- 2 vejce
- 3-4 hrnky hladké špaldové mouky
- 2 lžičky soli
- 50 g másla
- čerstvá šalvěj
Postup: Nejprve si připravíme dýňové pyré. Malou dýni Hokkaidó rozkrojíme napůl a vnitřek vydlabeme. Vydlabanou dýni nakrájíme i se slupkou na větší kusy, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Vše pokapeme trochou olivového oleje a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 35-40 minut. Nemusíte se bát, slupka krásně změkne. Dejte si akorát pozor, aby se Vám dýně nespálila. Jakmile jsou kousky měkké, necháme je vychladnout a poté je vhodíme do mixéru. Dýni rozmixujeme na hladké pyré.
Rozmixovanou dýni přendáme do misky a přidáme k ní ricottu, strouhaný sýr, vejce, mouku a sůl. Pomocí rukou vypracujeme vláčné a nelepivé těsto. Pokud by se Vám i přesto těsto lepilo na ruce, přidejte ještě trochu mouky. Z těsta vypracujte malý bochánek a rozdělte ho na několik menších kousků. Z každého kousku pak vyválejte pomocí pomoučených rukou válečky a nakrájejte je ostrým nožem na cca 1 cm široké noky. Noky vhoďte do vroucí vody a nechte vařit 1 - 2 minuty.
Na pánvi rozehřejte máslo a přidejte k němu nadrobno nakrájené lístky šalvěje. Chvíli vše opékejte a nakonec máslo posolte. Noky před podáváním přelijte šalvějovým máslem, posypte strouhaným parmezánem a máte hotovo.
Dobrou chuť :-)
Tento recept je pro mě novinkou a vypadá skvěle :)
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm
GIVEAWAY - O krásné šperky
Dýně mě popravdě zatím moc nezaujala ale noky vypadají krásně :) , zkusím ji dát druhou šanci !
OdpovědětVymazatMohla bych se tě ještě zeptat,jak jsi udělala ty "kolonky nahoře (domů,seznam receptů .....) ? :)
VymazatMusíš si tu šablonu upravit v HTML ;-)
VymazatVypadá to na úžasnou jednoduchou mňamku bez kudrlinek. Zkoušela jsem nedávno dělat klasické bramborové noky s dýňovým pyré jakože omáčkou a úplně se to neosvědčilo, tohle vypadá líp! (Jo a na dýňovou polévku mi nesahat! :-P )
OdpovědětVymazatDýňovou omáčku dělám k těstovinám a je to mňamka :-) Nojo, však já proti dýňové polévce nic nemám, taky mi chutná, ale už je jí všude kolem trošku moc :-D
VymazatMňam, super recept!
OdpovědětVymazatDěkuji :-)
VymazatTýýjo a prosím tě, kde koupíme tu dýni? :-O Loni jsme sháněli a prostě jsme nesehnali.
OdpovědětVymazatDýni teď mají snad všude. Já jsem ji kupovala v Globusu, tam jich mají hromady :-D
VymazatMňam, to vypadá super. Máme několik dýní ze zahrady a už nevíme co s nimi. Děkuju za super tip ! :3
OdpovědětVymazatwww.meadelaida.blogspot.com
Děkuji :-) Noky určitě vyzkoušej. Myslím si, že nebudeš litovat :-)
VymazatÚplně luxusní!
OdpovědětVymazatMiluju všechno co je z dýně takže 100pro to zkusím :)
OdpovědětVymazatTaky miluju dýni! Recept určitě vyzkoušej :-)
VymazatLuxusní kombinace! :) Miluji dýně i riccotu!
OdpovědětVymazatDěkuji! Já taky :-)
VymazatJeee dýni a riccotu jsem včera zpracovala na rizoto, kdybych to četla dříve, hned vyzkouším. :) Musím znovu koupit. :))
OdpovědětVymazatNa rizoto se taky chystám :-) Tak zkus znova nakoupit a vyzkoušej :-)
VymazatDalší tvůj mnou vyzkoušený recept a zase nejde jinak,než chválit.veliká dobrota...:) Jsi moc šikovná.
OdpovědětVymazatTo jsem moc ráda!!! A děkuji :-)
VymazatBrzo vyzkouším :-D
OdpovědětVymazatJak je velký prosím hrnek v receptu? 250ml? Děkuji
OdpovědětVymazatDobrý den, ano 250 ml
Vymazat