Francouzský hruškový páj

Páj je počeštělý název pro koláč (z anglického slova "pie"). Páj nemusí být ale jen sladký. V různých kuchyních se můžeme setkat s masovou náplní, zeleninovou nebo dokonce i sýrovou. Já jsem si pro dnešek připravila francouzský hruškový páj. Místo klasické mouky jsem použila mouku rýžovou, se kterou jste se mohli setkat v receptu na bezlepkové lívance. Celý koláč je tedy bezlepkový a proto ho mohou bez obav i celiaci. Dokonalé spojení hrušek a skořice Vás v podzimní plískanici zahřeje na duši.

Budeme potřebovat: 

  • 300 g rýžové mouky
  • 220 g odtučněného tvarohu
  • 4 hrušky
  • 1 hrnek rostlinného mléka
  • 2 vejce
  • 150 ml rostlinného oleje
  • kokosový cukr (množství dle chuti)
  • 1 balení kypřícího prášku
  • 1 lžíce skořice
  • špetka soli

Postup: Ve velké míse smícháme tvaroh, mouku, mléko, dva žloutky, olej, cukr, kypřící prášek, špetku soli a skořici. Z bílků vyšleháme zvlášť tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Těsto nalijte do vymazané koláčové formy. Koláč nakonec rovnoměrně poklaďte oloupanými hruškami a lehce je vtlačte do těsta. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 40-45 minut.

Dobrou chuť :-)

18 komentářů:

  1. Vypadá parádně :)

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Tak te je parádní !
    Hrušky nemám zrovna v lásce ale nahradím je jablky kterých máme plnou zahradu :) !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Jablíčka budou určitě taky super :-)

      Vymazat
  3. naprostá dokonalost ♥ ukládám :)

    OdpovědětVymazat
  4. Odpovědi
    1. Určitě zkus, ta rýžová mouka mě v koláči mile překvapila :-)

      Vymazat
  5. mnam ! já jsem si to představila jako dokonalou sváču při chladném dni ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak .. hrušky a skořice .. to je taková podzimní kombinace :-)

      Vymazat
  6. Tak dnes jsem ho prubla a....ach! To je taková dobrota! Prostě hrušky se skořicí jsou nej podzimní kombo :) Moc děkuju za recept :)
    Neměla jsem tolik rýžové mouky, tak jsem tam šupla i pohankovou a jáhlovou a paráda ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jůůů, tak to jsem moc ráda, že ti chutnalo :-) Tyhle podzimní koláče mám nejradši .. k tomu teplý čaj nebo svařák a zachumlat se do deky! :-)

      Vymazat
  7. MUSÍM uznat, že jsem jej sežrala naprosto sama :) a v sobotu znovu péct..........je luxusní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem měla co dělat, abych to nesnědla celé sama :-D .. A jsem moc ráda, že chutnal !!! :-) :-)

      Vymazat
  8. ..............:) mám vytištěno a vyzkoušeno toliko chuťovek od vás......moc děkuji !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doufám, že budete tisknout i nadále :-) Já děkuji za pochvalu :-)

      Vymazat

 

Cooking with Šůša

Cooking with Šůša

mytaste.cz

myTaste.cz

Čtenáři