Budeme potřebovat:
- červená cibule
- pasírovaná rajčata
- brambory
- černá čočka beluga
- červená čočka
- kukuřice
- čerstvá rajčata
- kari
- uzená paprika
- zeleninový vývar
- olivový olej
- sůl, pepř
- zakysaná smetana (na ozdobu)
- čerstvý koriandr (na ozdobu)
Postup: Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, brambory, pasírovaná rajčata, kari a uzenou papriku. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a necháme vařit cca 10 minut. Po deseti minutách přisypeme červenou čočku, černou čočku a kukuřici. Vaříme do změknutí všech surovin. Na závěr eintopf ochutíme solí a pepřem. Před podáváním ozdobíme lžící zakysané smetany a nakrájeným koriandrem.
Dobrou chuť :-)
Eintopf vypadá skvěle, takové "směsi" mám nejradši ;-) alias co dům dal
OdpovědětVymazatDěkuji :-) Taky mám ráda tyhle husté polévky :-)
VymazatTohle co dům dal bych si hned dala, a krásná fotka, hned mám na tu dobrotu chuť :)
OdpovědětVymazatDěkujiiii :-)
VymazatJa miluju Rakouskou polevku a tuhle urco zkusim!
OdpovědětVymazatVyzkoušej, je fakt moc dobrá :-)
Vymazatnešel by poměr surovin ani orientačně uvést?
OdpovědětVymazatPro dva: 1/2 větší cibule nebo 1 malá, 1/2 plechovky rajčat, 2 velké brambory, hrst červené a hrst černé čočky, 2 velká čerstvá rajčata, hrst sterilované nebo mražené kukuřice, 500 ml vývaru, špetka kari a uzené papriky.
VymazatDekuji za orientacni pomer surovin,taky neumim varit od oka :-) Prave uvareno, vynikajici! Sice bez kukurice ale s pikantnim tofu parkem Lunter.
VymazatTak to mám radost, že Vám chutnalo :-)
Vymazat