Budeme potřebovat (na těsto):
- 250 g špaldové mouky
- 1 vejce
- 125 g másla
- 25 ml studené vody
- sůl
náplň:
- 4 vejce
- 4 plechovky tuňáka v rajčatové omáčce (4 x 80 g)
- 100 ml mléka
- 200 g cizrny (1/2 plechovky)
- balkánský sýr
- 6 malých cherry rajčátek
- hrubozrnná mořská sůl
- sušené oregano
Postup: V míse smíchejte suroviny na těsto, pomocí rukou vypracujte bochánek a nechte ho alespoň hodinu odležet v lednici. Po hodině těsto vytáhněte, vyválejte z něho placku a přeneste ji do koláčové formy. Těsto vytvarujte tak, aby bylo ve všech záhybech a sahalo až po okraj. Dno těsta propíchejte na několika místech vidličkou. Těsto pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 15 minut. Po upečení koláč vytáhněte z trouby a nechte ho na chvilku vychladnout. Po vychladnutí navrstvěte na dno těsta tuňáka, cizrnu a napůl rozkrojená cherry rajčátka. Vše zalijte vejci rozšlehanými s mlékem a špetkou soli. Vršek koláče posypte oreganem, balkánským sýrem a pečte dalších 25 minut.
Dobrou chuť :-)
Slaný koláč jsem zatím dělala jen 2x, z toho jednou mi vyšel a opravdu chutnal. Tenhle vypadá skvěle a navíc obsahuje věci, co mám moc ráda, soudím tedy, že by nemuselo být na škodu ho v blízké době vyzkoušet :D :)
OdpovědětVymazathttp://myway-tofitness.blogspot.cz/
Vyzkoušej a snad se Ti povede :-)
VymazatTen vypadá úžasně !
OdpovědětVymazatUž dlouho chci nějaký vyzkoušet a tenhle zní skvěle ,protože když jsem na Náplavce ochutnala celozrnný quiche s lososem a špenátem byla jsem v nebi :D !
Děkuji :-) Quiche mám moc ráda a baví mě vymýšlet různé náplně. Díky za inspiraci, se špenátem a lososem je super nápad :-)
VymazatAhoj Suso:) Mrkla jsem na tvůj blog přes instagram a jsem naprosto nadšená z receptu,vypadají skvěle,hlavně tady ten slaný koláč:) děkuji zase za novou inspiraci.
OdpovědětVymazatAhoj :-) Moc děkuji za milý komentář. Jsem ráda, že se Ti můj blog líbí a snad vyzkoušíš i nějaký recept :-)
VymazatNo tak to je luxus
OdpovědětVymazatDěkujiiiiiiiiiii :-)
VymazatAhoj pekařko :-)
OdpovědětVymazatMáš vyzkoušeno z doma vařené cizrny? Kolik cca suché a jestli vařit v osolené vodě? Já mám cozrnu doma a jaksi ji zanedbávám... Zuzka
Ahoj :-) Hele, já si cizrnu kupuji většinou už uvařenou v plechovce. Ale cizrny je v plechovce bez nálevu 240 g. Já jsem v receptu použila půlku plechovky, takže těch 100 g cizrny v suchém stavu úplně stačí. Nebo uvař víc a zbytek použiješ třeba na něco jiného :-) A vařit v mírně osolené vodě.
Vymazatsuper recept, ihned jsem vyzkoušela a musím říct, že je vynikající!! :)
OdpovědětVymazatTak to jsem moc ráda!!! :-)
Vymazat