Budeme potřebovat:
- bílý chléb (bageta nebo ciabatta)
- 250 g žampionů
- 250 g ricotty
- 2 stroužky česneku
- parmezán
- přepuštěné máslo
- čerstvý tymián
- hrubozrnná mořská sůl
Postup: Žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme nakrájené žampiony, rozmačkaný česnek, tymián, sůl a vše orestujeme. Bagetu nakrájíme našikmo na plátky a vložíme ji do předem vyhřáté trouby. Jakmile bageta zezlátne, vytáhneme ji z trouby a lehce pokapeme olivovým olejem. Každý plátek namažeme ricottou, nahoru navrstvíme žampionovou směs a vše posypeme strouhaným parmezánem. Podáváme teplé.
Dobrou chuť :-)
Taky mám hřiby moc ráda. Z nějakého neznámeného důvodu jsem ale jako malá neholdovala příliš žampionům, díky Bohu jsem zavčas objevila svou chybu a teď už jsou na mém jídelnčíku vcelku pravidelně! :) Recept vypadá moc dobře!
OdpovědětVymazat