Salát s grilovaným mangem a mozzarellou

Salátů není nikdy dost a jejich příprava mě neskutečně baví. Ráda vymýšlím různé kombinace chutí a tentokrát to vyhrálo mango. Nakrájela jsem ho na plátky a šoupla na gril. Grilované mango získá krásně sladkou a medovou chuť. Pak jsem přemýšlela, s čím ho zkombinovat. No a protože jsem chtěla zachovat sladkou chuť manga, zvolila jsem mozzarellu. Na pánvi opražte slunečnicová semínka, zakápněte balzamikovým krémem a máte salát snů.

Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 1 velké zralé mango
  • polníček
  • mozzarella Galbani light (125 g)
  • olivový olej
  • hrst opražených slunečnicových semínek
  • hrubozrnná mořská sůl
  • tmavý balzamikový krém

Postup: Mango oloupeme, nakrájíme na plátky a položíme je na rozpálenou grilovací pánev. Polníček omyjeme a v míse ho smícháme se lžící olivového oleje, solí a balzamikovým krémem. Takto připravený polníček naservírujeme na talíř, přidáme natrhanou mozzarellu a nakrájené grilované mango. Vše zasypeme slunečnicovými semínky a můžeme podávat. 

Dobrou chuť :-)

8 komentářů:

  1. Ahoj, myslíš, že by šlo tuhle kombinaci přidat k těstovinám a vytvořit tak těstovinový salát, nebo se k nim sladkost manga a balzamovikového krému nehodí? Děkuji za radu :). Beka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj .. no tak to musíš zkusit asi sama. Každému sladká a slaná chuť nemusí sednout. Ale nemyslím si, že by se k tomu hodily těstoviny :-/

      Vymazat
  2. Tak to musím rozhodně zkusit! :O

    www.meadelaida.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Dnes se mi zdálo o mozzarele, to bude asi znamení... :D

    OdpovědětVymazat
  4. Mňaaaaaaam!!!! určite vyskúšam keď budem sama doma :) môj manžel nemá rád slané a sladké dokopy

    OdpovědětVymazat
  5. Grilované mango jsem ještě nikdy nejedla. Přiznám se, že nejsem úplně fanda grilovaného ovoce, ale v kombinaci s tou mozzarellou by to mohlo být hodně dobré :-) . určitě to v létě vyzkouším. Teď ale nemám na čem, protože nemáme gril. Jaký máte vy? Já jsem koukala už na nějaké grily na https://www.avenberg.cz/k93-grilovani a líbí se mi nejvíc grily na dřevěné uhlí, protože by mi asi jinak chyběl ten kouř a ten "ocas" toho zauzení, který podle mě elektrický nebo plynový gril neudělá, ale možná, že se pletu?

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku