Pesto z ředkvičkových lístků

U mě na blogu už jste mohli najít recepty na různá pesta. Od domácího pesta z rukoly až po neobvyklou kombinaci těstovin s hráškovo-mátovým pestem. A protože ráda experimentuji, zrodil se v mé hlavě nápad na ředkvičkové pesto. Viděla jsem ho před očima okamžitě, jakmile jsem si domů z obchodu přinesla ředkvičky. Jejich zelené lístky se na tuto kombinaci perfektně hodí. Tak pojďte experimentovat se mnou.

Budeme potřebovat:

  • hrst dobře omytých ředkvičkových lístků
  • hrst nastrouhaného parmezánu nebo sýru Gran Moravia
  • hrst kešu ořechů
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej
  • sůl
  • celozrnná bageta

Postup: Omyté ředkvičkové listy vhodíme do mixéru. Přidáme sýr, ořechy a česnek. Suroviny začneme mixovat a postupně k nim přiléváme olivový olej. Jakmile nám vznikne hladká pasta, dochutíme ji solí a máme hotovo. Pesto můžeme použít na těstoviny nebo si ho namazat například na celozrnnou bagetu.


Dobrou chuť :-)

8 komentářů:

  1. tak toto by ma nikdy nenapadlo :) super

    OdpovědětVymazat
  2. vždycky jsem je vyhazovala, ale tohle vypadá báječně :)

    OdpovědětVymazat
  3. To zní skvěle. Zdá se, že králíci přijdou o svou oblíbenou pochoutku... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musíš to spravedlivě rozdělit :-) Půlka lístků na pesto a půlka pro králíčky :-)

      Vymazat
  4. Ty jo, tak jsem to zkusila a je to zajímavé, takové zvláštně štiplavé. A taky by mě předtím nenapadlo ředkvičkové listy nějak zpracovat ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, pesto je chuťově hodně neobvyklé, ale mě hrozně chutná. Experiment se vydařil, to jsem moc ráda :-)

      Vymazat

 

Koupit kuchařku