Budeme potřebovat:
- hrst dobře omytých ředkvičkových lístků
- hrst nastrouhaného parmezánu nebo sýru Gran Moravia
- hrst kešu ořechů
- 1 stroužek česneku
- olivový olej
- sůl
- celozrnná bageta
Postup: Omyté ředkvičkové listy vhodíme do mixéru. Přidáme sýr, ořechy a česnek. Suroviny začneme mixovat a postupně k nim přiléváme olivový olej. Jakmile nám vznikne hladká pasta, dochutíme ji solí a máme hotovo. Pesto můžeme použít na těstoviny nebo si ho namazat například na celozrnnou bagetu.
Dobrou chuť :-)
tak toto by ma nikdy nenapadlo :) super
OdpovědětVymazatTak vyzkoušej. Pesto chutná fakt výborně :-)
Vymazatvždycky jsem je vyhazovala, ale tohle vypadá báječně :)
OdpovědětVymazatDěkuji :-)
VymazatTo zní skvěle. Zdá se, že králíci přijdou o svou oblíbenou pochoutku... :))
OdpovědětVymazatMusíš to spravedlivě rozdělit :-) Půlka lístků na pesto a půlka pro králíčky :-)
VymazatTy jo, tak jsem to zkusila a je to zajímavé, takové zvláštně štiplavé. A taky by mě předtím nenapadlo ředkvičkové listy nějak zpracovat ;-)
OdpovědětVymazatTo jo, pesto je chuťově hodně neobvyklé, ale mě hrozně chutná. Experiment se vydařil, to jsem moc ráda :-)
Vymazat