Jarní ředkvičková polévka s ricottou

S příchodem jara začíná ředkvičková sezóna. Ráda je chroupu jen tak, anebo je používám do salátu. A tak jsem si řekla, proč z ředkviček neuvařit i polévku. Přidala jsem do ní i pár ředkvičkových listů. Je sice trochu netradiční, ale moc dobrá a já věřím, že si na ní určitě pochutnáte.

Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 1 svazek ředkviček
  • hrst ředkvičkových listů
  • 1 velká cibule
  • 4 malé brambory
  • 1 kostka BIO zeleninového bujónu
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • 2 lžíce ricotty
  • sůl

Postup: Cibuli očistíme, nakrájíme na kostičky a osmahneme na másle. Přidáme očištěné a na kostičky nakrájené ředkvičky a brambory. Necháme cca 3 minuty restovat. Přidáme vodu, zeleninový bujón, ředkvičkové listy a necháme vařit. Jakmile je zelenina měkká, rozmixujeme polévku tyčovým mixérem na hladký krém. Vmícháme ricottu, ochutíme solí a můžeme podávat. 



Dobrou chuť :-)

2 komentářů:

  1. Máme nadúrodu ředkviček, tak jsem ji vyzkoušela. Vzhledově moc vábně nevypadá, spíš naopak...ale chuťově je moc dobrá.
    Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak důležité je, že Vám chutnala. Vzhled není až tak důležitý .. tedy pokud ji zrovna nefotíte na blog :-)

      Vymazat

 

Koupit kuchařku