Budeme potřebovat (na 1 porci):
- 90 g jáhel v suchém stavu
- 200 ml rostlinného mléka
- 1 lžíce přepuštěného másla
- pistácie
- kvalitní hořká čokoláda
- špetka soli
Postup: Jáhly spaříme třikrát horkou vodou a vsypeme do studeného mléka. Přidáme špetku soli a a za stálého míchání vaříme, dokud nám jáhly neabsorbují všechno mléko. Hrnec odstavíme z plotny a do horké kaše vmícháme lžíci přepuštěného másla. Na talíři ozdobíme nasekanými pistáciemi, hořkou čokoládou a můžeme podávat.
Dobrou chuť :-)
To vypadá fantasticky! Dát si pistácie do kaše mě ještě nenapadlo, ale v kombinaci s tou čokoládou to musí být úplný ráj! :-) Děkuji za další skvělý tip na vyzkoušení!
OdpovědětVymazatPřesně tak .. kombinace pistácií a čokolády je prostě božská :-)
VymazatDokonalost!! :-) Pistácie miluju :-) Vyzkouším o víkendu, až budu mít pěkně klídek a čas :-)
OdpovědětVymazatDěkuji :-) Určitě je lepší, nechat přípravu kaše na víkend a pak si ji v klidu pěkně vychutnat :-)
VymazatNa cokoli dáš čokoládu nebo pistácie tak hned miluji :)))) Moje dvě nejoblíbenější suroviny
OdpovědětVymazatNo vidíš, tak tuhle kaši si zamiluješ určitě!! :-)
VymazatVypadá skvěle :-) Já teď mám jáhlovou kaši od Mixit a i když taky dobře vypadá, nějak se s ní nemůžu sžít... I když dám víc kaše a málo mléka, tak je výsledná hmota strašně řídká - přijde mi, že snad piju jen samotný mlíko :-D
OdpovědětVymazatDěkuji :-) No, já jsem měla od Mixit kdysi kaši, myslím, že se jmenovala "bobule v rejži" a byla strašně přeslazená :-/ Tu jejich jáhlovou jsem neměla ..ale raději volím domácí výrobu, protože si ji můžu připravit podle sebe a je to v podstatě rychlovka :-)
VymazatJo jo, bobule jsem taky měla. Ty byly boží, moc mi chutnaly. V té jáhlové od nich by měly být snad jen jáhly, ovoce a nějaké sladidlo samozřejmě... ale je to fakt divný, překvapila mě ta konzistence.
VymazatMusela som si dat do prekladaca, ze aka je to kasa :D pšeno este doma nemam, ale uz viem co z neho urobim ako prve ;-)
OdpovědětVymazatAha, já bych zase nevěděla, co je pšeno :D Tak zkus, je to jedna z nejúžasnějších kaší, kterou jsem zatím jedla :-)
VymazatKonecne som sa k nej dostala :-D je vyyyyyyborna :-) a aj moj muz povedal, ze moze byt a to je vysoke hodnotenie u neho :-D
VymazatJééé, tak to jsem moc ráda :-)
VymazatDneska jsem měla svojí první jáhlovou kaši a opravdu vynikající :)
OdpovědětVymazatBudu jí dělat častěji !!!
Děkuji za inspiraci...
Já děkuji za milý komentář a jsem ráda, že Ti chutnala :-)
VymazatKde jste prosím pěkně třeba začali kupovat ty pistácie? Mě by vážně zajímalo kde jste na to v Praze a nebo vlastně asi i v Čechách obecně vzali peníze? Jseem z toho nějak na větvi že si ostatní žijou takto nad poměry.
OdpovědětVymazat