Budeme potřebovat:
- 1/2 hrnku žitné mouky
- 2 hrnky špaldové mouky
- 3 nahrubo nastrouhaná jablka
- 1 hrnek rostlinného mléka
- 1 lžíce mleté skořice
- 1 lžička přírodního vanilkového aroma
- 1 prášek do pečiva bez fosfátů
- 1/2 hrnku oleje z vlašských ořechů
- 1/2 hrnku třtinového cukru
Postup: V míse smícháme mouku, skořici, kypřící prášek a cukr. Přidáme mléko, vanilkové aroma, olej a nakonec vmícháme nastrouhaná jablka. Těsto vlijeme do silikonové formy na bábovku a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 50 minut.
Dobrou chuť :-)
Ta musí být! :-) Až bude víc času a pečicí nálada, vím pro jaký recept sáhnout :-)
OdpovědětVymazatJe fakt úžasná. Po vytažení z trouby se může zdát "nedopečená" ale to je tím, že tam je víc jablíček a žádné vejce. Přesně takovou mám ráda :-)
VymazatHmm, to musím také vyzkoušet. ;)
OdpovědětVymazatUrčitě vyzkoušej :-)
VymazatPřesně takovou dělám a vůbec nevadí, že tam vejce nejsou. Krásně drží... často dávám místo jablek třeba banán. Taky skvělé :-))) http://zdraveahrave.blogspot.cz/
OdpovědětVymazatS banánem to bude určitě taky super. Příště vyzkouším, díky za tip :-)
VymazatVypadá skvěle!! Bábovku bych si hned dala!
OdpovědětVymazatTak není nic jednoduššího, než si ji upéct :-)
VymazatVypadá luxusně, určitě vyzkouším ;-) tento blog je pro mě úžasnou inspirací, děkuji Šůšo (Míšo) :-)
OdpovědětVymazatJá děkuji za milý komentář :-)
VymazatV neděli upeču pro návštěvu, snad se hned napoprvé povede. :)
OdpovědětVymazatJak už jsem tady psala. Upozorňuji, že to nemá klasickou bábovkovou strukturu. Díky těm jablkům je taková "mokrá", tak se nelekni :-) Ale chuťově výborná.
VymazatTo mě neva. :) A návštěva , když s tím bude mít problém, aspoň zbyde víc na mě. :D
VymazatTo je taky pravda :-D
VymazatMužu dát místo oleje z vlašáků třebas kokosovy nebo skunecnicový? :)
OdpovědětVymazatUrčitě, ale doporučuji spíš slunečnicový :-)
VymazatVynikající !
OdpovědětVymazatDnes upečeno a vypadá to, že se po ní jen zapráší :)
Tak to mám radost :-)
Vymazat