Asi si říkáte, co jsem to zase vymyslela? Ale Šmakoun opravdu existuje :-) Někteří ho možná znáte, někteří se s ním setkáváte poprvé. Takže ve zkratce - Šmakoun se vyrábí z čistého vaječného bílku jeho tepelnou úpravou bez chemických látek a konzervantů. Tato metoda je patentově chráněnou českou technologií. Šmakoun má vysoký obsah kvalitních živočišných bílkovin, minimum tuků, cukrů, cholesterolu, lepku a nízkou kalorickou hodnotu. Velice dobře se s ním vaří. Snadno se strouhá, krájí, mele – lze jej tepelně zpracovávat – zapékat, restovat, dusit nebo vařit. Je vhodný pro diabetiky i celiaky, profesionální sportovce i všechny lidi, kteří chtějí něco udělat se svým jídelníčkem. Šmakouna oceňují a doporučují výživoví poradci i odborníci na výživu. Všechny Šmakouní dobroty a ostatní informace naleznete na
http://www.smacker.cz. Já jsem si pro svůj recept zvolila Šmakouna s příchutí meruňky a vytvořila tyhle úžasné minidortíky, které zvládnete rychle a bez pečení.
Budeme potřebovat (na 9 dortíků):
- 200 g meruňkového Šmakouna
- 2 lžíce odtučněného tvarohu
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- 1 hrnek sušených datlí
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 2 lžíce slunečnicových semínek
- 1 lžíce kokosového oleje
Postup: Datle namočíme na 10 minut do vody. Po 10 minutách vodu slijeme, datle vhodíme do mixéru, přidáme vločky, slunečnicová semínka a kokosový olej. Vše rozmixujeme na hladkou hmotu. Tuto hmotu pak vtlačíme do silikonových formiček na muffiny. Já jsem použila formu ve tvaru srdíček. Korpus by měl být cca 1 cm vysoký (viz.fotka). Pak v mixéru rozmixujeme šmakouna, tvaroh a kokos na hladký krém. Ten pak navrstvíme na datlový korpus a dortíky necháme vychladnout v lednici. Po vychlazení můžeme podávat například s omáčkou z rozmixovaného ovoce nebo jen tak.
Dobrou chuť :-)
To je naprosto geniální! :-) Určitě vyzkouším!
OdpovědětVymazatDěkuji :-)
VymazatVypadá to suprově :) Šmakouna znám jen z naší nemocnice, kdy se podával jen se suchou neosolenou rýží takže nepatří mezi mé oblíbené :)
OdpovědětVymazatJá jsem ho měla poprvé u nás v práci v jídelně s kaší a bylo to fakt odporné :D Musí se to umět dobře udělat a nějak ochutit :-) Ale ten meruňkový je fajn.
VymazatVypadají suprově! :) Ale šmakouna jsem ještě neměla a ani nevím, jestli se chci pustit do toho masového šílenství :D
OdpovědětVymazathttp://myway-tofitness.blogspot.cz
Děkuji :-) No, je pravda, že všichni teď ujíždí na Šmakounovi :D ale já jsem si ho koupila jen na zkoušku, že z toho něco vytvořím. Ale docela to šílenství nechápu teda.
VymazatMíšo nebojte se toho...já z něho vařím docela často a chutná to i chlapovi....prostě ho upravím jako maso...do rizota,na kari...výborné....
VymazatDo rizota ho vyzkouším, díky za tip :-)
Vymazatvypadají krásně :))
OdpovědětVymazatDěkuji :-)
VymazatSuper nápad! Hned bych udělala, ale nemám datle...šly by nejak nahradit nebo vynechat? :-)
OdpovědětVymazatNo, musí tam být něco takového "mazlavého" jako datle, aby se ta hmota spojila dohromady. Můžeš zkusit sušené švestky, datlový sirup nebo třeba rozinky. Ale neručím za výsledek :-)
VymazatMoc hezké.. pravdou je, že šmakoun má obrovské využití, jak na sladko, tak na slano :-) http://zdraveahrave.blogspot.cz/
OdpovědětVymazatTenhle sladký jsem dělala poprvé a výsledek mě mile překvapil :-)
VymazatNoooo už vím, co si půjdu v polední pauze nakoupit ;-)
OdpovědětVymazatŽe by suroviny na Šmakouní dortíky? :-)
VymazatO víkendu jsem dortíky zkoušela a jsou chuťově super :) k snídani mi stačily 2 a byla jsem plná
OdpovědětVymazatTak to jsem moc ráda, že Vám dortíky chutnaly :-)
Vymazat