Šmakouní minidortíky

Asi si říkáte, co jsem to zase vymyslela? Ale Šmakoun opravdu existuje :-) Někteří ho možná znáte, někteří se s ním setkáváte poprvé. Takže ve zkratce - Šmakoun se vyrábí z čistého vaječného bílku jeho tepelnou úpravou bez chemických látek a konzervantů. Tato metoda je patentově chráněnou českou technologií. Šmakoun má vysoký obsah kvalitních živočišných bílkovin, minimum tuků, cukrů, cholesterolu, lepku a nízkou kalorickou hodnotu. Velice dobře se s ním vaří. Snadno se strouhá, krájí, mele – lze jej tepelně zpracovávat – zapékat, restovat, dusit nebo vařit. Je vhodný pro diabetiky i celiaky, profesionální sportovce i všechny lidi, kteří chtějí něco udělat se svým jídelníčkem. Šmakouna oceňují a doporučují výživoví poradci i odborníci na výživu. Všechny Šmakouní dobroty a ostatní informace naleznete na http://www.smacker.cz. Já jsem si pro svůj recept zvolila Šmakouna s příchutí meruňky a vytvořila tyhle úžasné minidortíky, které zvládnete rychle a bez pečení.

Budeme potřebovat (na 9 dortíků):

  • 200 g meruňkového Šmakouna
  • 2 lžíce odtučněného tvarohu
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • 1 hrnek sušených datlí
  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 2 lžíce slunečnicových semínek
  • 1 lžíce kokosového oleje

Postup: Datle namočíme na 10 minut do vody. Po 10 minutách vodu slijeme, datle vhodíme do mixéru, přidáme vločky, slunečnicová semínka a kokosový olej. Vše rozmixujeme na hladkou hmotu. Tuto hmotu pak vtlačíme do silikonových formiček na muffiny. Já jsem použila formu ve tvaru srdíček. Korpus by měl být cca 1 cm vysoký (viz.fotka). Pak v mixéru rozmixujeme šmakouna, tvaroh a kokos na hladký krém. Ten pak navrstvíme na datlový korpus a dortíky necháme vychladnout v lednici. Po vychlazení můžeme podávat například s omáčkou z rozmixovaného ovoce nebo jen tak.


Dobrou chuť :-)

18 komentářů:

  1. To je naprosto geniální! :-) Určitě vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to suprově :) Šmakouna znám jen z naší nemocnice, kdy se podával jen se suchou neosolenou rýží takže nepatří mezi mé oblíbené :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ho měla poprvé u nás v práci v jídelně s kaší a bylo to fakt odporné :D Musí se to umět dobře udělat a nějak ochutit :-) Ale ten meruňkový je fajn.

      Vymazat
  3. Vypadají suprově! :) Ale šmakouna jsem ještě neměla a ani nevím, jestli se chci pustit do toho masového šílenství :D

    http://myway-tofitness.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) No, je pravda, že všichni teď ujíždí na Šmakounovi :D ale já jsem si ho koupila jen na zkoušku, že z toho něco vytvořím. Ale docela to šílenství nechápu teda.

      Vymazat
    2. Míšo nebojte se toho...já z něho vařím docela často a chutná to i chlapovi....prostě ho upravím jako maso...do rizota,na kari...výborné....

      Vymazat
    3. Do rizota ho vyzkouším, díky za tip :-)

      Vymazat
  4. Super nápad! Hned bych udělala, ale nemám datle...šly by nejak nahradit nebo vynechat? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, musí tam být něco takového "mazlavého" jako datle, aby se ta hmota spojila dohromady. Můžeš zkusit sušené švestky, datlový sirup nebo třeba rozinky. Ale neručím za výsledek :-)

      Vymazat
  5. Moc hezké.. pravdou je, že šmakoun má obrovské využití, jak na sladko, tak na slano :-) http://zdraveahrave.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle sladký jsem dělala poprvé a výsledek mě mile překvapil :-)

      Vymazat
  6. Noooo už vím, co si půjdu v polední pauze nakoupit ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. O víkendu jsem dortíky zkoušela a jsou chuťově super :) k snídani mi stačily 2 a byla jsem plná

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku