Cibulový pizza chléb s rozmarýnem a modrým sýrem

Není nad čerstvě upečenou domácí pizzu. A obměnou klasické pizzy je pizza chléb, se kterým se určitě většina z Vás už někdy setkala například v pizzerii nebo vinárně. Skvěle se hodí ke skleničce bílého vína nebo když máte chuť na nějakou slanou dobrůtku. Doporučuji pojídat ho ještě teplý, kdy se sýr rozpouští a Vy si tak můžete vychutnat všechny ingredience naplno.

Budeme potřebovat:

  • 150 g špaldové mouky
  • 90 ml vlažné vody
  • 5 g sušeného droždí
  • špetka třtinového cukru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • červená cibule
  • 100 g Sedčanský krémový Modřenín
  • snítky rozmarýnu

Postup: Do mísy nalijeme vodu, přidáme droždí a cukr. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme 10 minut stát. Po 10ti minutách do kvásku vsypeme mouku a přidáme olivový olej. Vypracujeme hladké těsto a vytvoříme bochánek. Ten necháme v míse, přikryjeme ji utěrkou a opět necháme cca 30 minut odpočinout. Mezitím oloupeme cibuli, kterou nakrájíme tenké plátky. Nakrájenou cibuli vhodíme na pánev s olivovým oleje a necháme cca 5 minut restovat. Vykynuté těsto přendáme na plech vyložený pečícím papírem a rukou těsto rozprostřeme na placku. Na tu položíme orestovanou cibuli, rozdrobený modrý sýr a snítky rozmarýnu. Modrý sýr je sám o sobě dost slaný, takže už žádnou jinou sůl nepřidávám. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 25 minut. 


Dobrou chuť :-)


6 komentářů:

  1. Já si ho většinou dělám s goudou, nivou a tunou česneku. Jsem zvědavá na tuhle variaci :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Česnek a niva je taky super kombinace, mňam :-)

      Vymazat
  2. Vypadá báječně, asi bych jen vyměnila za něco modrý sýr, ten moc nemusím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Tak určitě to bude výborné i s jiným sýrem :-)

      Vymazat

 

Archiv blogu

Cooking with Šůša

Cooking with Šůša

mytaste.cz

myTaste.cz

Čtenáři