Budeme potřebovat:
- 1 hrnek čočky Beluga
- 1 menší cuketa
- 1 zralé avokádo
- šťáva z půlky limetky
- hrst mátových lístků
- 2 lžíce olivového oleje
- hrubozrnná mořská sůl
Postup: Čočku uvaříme dle návodu na obalu, vodu slijeme a odložíme ji stranou. Cuketu oloupeme a škrabkou na brambory ji naloupeme tenké plátky. Avokádo nakrájíme na menší kostičky. Takto připravenou zeleninu vmícháme do čočky, přidáme limetkovou šťávu, nakrájené lístky máty, olivový olej a sůl. Vše promícháme a můžeme podávat.
Dobrou chuť :-)
Tento salátek jsem už obdivovala na instagramu:) určitě si ho udělám!
OdpovědětVymazatUrčitě vyzkoušej, ta kombinace cukety, limetky a avokáda je úžasná :-)
VymazatČerná čočka mi zatím vůbec nepřišla pod ruce... pořád používám klasickou, žlutou, nebo červenou. Takhle vypadá zajímavě. Hlavně se mi líbí, jak ozvláštní jídlo svou barvou, krásně to kontrastuje a lahodí na oko :-))). Chutná stejně jako klasická, nebo je nějak výraznější? http://zdraveahrave.blogspot.cz/
OdpovědětVymazatMůžeš ji klidně použít třeba i na ozdobu chlebíčků. Říká se jí černý kaviár, protože má takový tvar i barvu :-) Já ji ráda používám, je rychle uvařená a chutná podobně jako klasická čočka :-)
Vymazat