Salát s čočkou beluga, cuketou a avokádem

S čočkou Beluga jste se na mém blogu již jednou setkali a to v receptu na kořeněnou černou čočku s mrkví. Tentokrát si ale připravíme lehký salátek s limetkovou zálivkou, cuketou a avokádem. Salát je rychlý na přípravu a jediné co musíte uvařit je čočka. Pak už jen nakrájíte ostatní suroviny a můžete baštit.

Budeme potřebovat: 

  • 1 hrnek čočky Beluga
  • 1 menší cuketa
  • 1 zralé avokádo
  • šťáva z půlky limetky
  • hrst mátových lístků
  • 2 lžíce olivového oleje
  • hrubozrnná mořská sůl

Postup: Čočku uvaříme dle návodu na obalu, vodu slijeme a odložíme ji stranou. Cuketu oloupeme a škrabkou na brambory ji naloupeme tenké plátky. Avokádo nakrájíme na menší kostičky. Takto připravenou zeleninu vmícháme do čočky, přidáme limetkovou šťávu, nakrájené lístky máty, olivový olej a sůl. Vše promícháme a můžeme podávat. 

Dobrou chuť :-)


4 komentářů:

  1. Tento salátek jsem už obdivovala na instagramu:) určitě si ho udělám!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej, ta kombinace cukety, limetky a avokáda je úžasná :-)

      Vymazat
  2. Černá čočka mi zatím vůbec nepřišla pod ruce... pořád používám klasickou, žlutou, nebo červenou. Takhle vypadá zajímavě. Hlavně se mi líbí, jak ozvláštní jídlo svou barvou, krásně to kontrastuje a lahodí na oko :-))). Chutná stejně jako klasická, nebo je nějak výraznější? http://zdraveahrave.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžeš ji klidně použít třeba i na ozdobu chlebíčků. Říká se jí černý kaviár, protože má takový tvar i barvu :-) Já ji ráda používám, je rychle uvařená a chutná podobně jako klasická čočka :-)

      Vymazat

 

Archiv blogu

Cooking with Šůša

Cooking with Šůša

mytaste.cz

myTaste.cz

Čtenáři