Budeme potřebovat (na 2 porce):
- 300 g hlívy ústřičné
- 1 větší celer
- 3 velké mrkve
- 1 kostka BIO zeleninového bujonu Würzl
- 1 lžíce přepuštěného másla nebo olivového oleje
- 100 ml rýžového krému na vaření a pečení (používám Isola BIO)
- sůl
Postup: Celer a mrkev očistíme, nakrájíme na větší kousky a vhodíme do hrnce. Přidáme vodu, zeleninový bujon a vaříme doměkka. Množství vody záleží na tom, jakou konzistenci pyré chcete máte rádi. Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme na krájenou hlívu a necháme cca 10 minut restovat. Nakonec vmícháme rýžový krém, osolíme a dusíme dalších cca 5 minut. Jakmile je zelenina uvařená, ponorným mixérem ji rozmixujeme na hladké pyré a případně ještě dosolíme. Podáváme s hlívou a rýžovým krémem.
Dobrou chuť :-)
Ahoj, vadi moc, kdyz nemam ten ryzovy krem? Cim ho nahradit? Priznam se, ze ho vubec neznam. Kristyna
OdpovědětVymazatAhoj, rýžový krém tam mám proto, že se snažím omezovat mléčné výrobky. Klidně tam ale můžeš dát třeba smetanu, ta je konzistencí stejná jako ten rýžový krém :-)
Vymazat