Budeme potřebovat:
- dýňové pyré
- 2 lžíce kokosového mléka
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky kari
- 1/2 hrnku slunečnicových semínek
- strouhaný sýr Gran Moravia
- chilli
- sůl
Postup: Nejprve si upražíme semínka. Na plech vyložený pečícím papírem vsypeme slunečnicová semínka a pražíme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 10 minut. Občas je promícháme, aby se nám nepřipálily. Měly by krásně zezlátnout. Dále si k dýňovému pyré si přidáme kokosové mléko, kari, kurkumu, chilli a necháme krátce povařit. Osolíme a můžeme podávat. Osobně doporučuji nešetřit a nastrouhat si nahoru pořádnou dávku parmezánu. Protože jedině s ním chutnají všechny těstoviny dokonale :-)
Uz viem co si dam dnes. Dik za dobry napad.
OdpovědětVymazatBolo to fakt vyborne- rovno som si to spravila na veceru. Velmi mi to chutilo. Dakujem za skvelu veceru :)
VymazatA mě těší že ti chutnalo :-)
VymazatTaké jsem si moc pochutnala.Jen jsem doma neměla kokosové mléko,takže jsem tam nalila trochu kefírového mléka a dala špetku cukru na lepší vychucení a bylo to moc dobré. Ale stejně si to uvařím příště s tím kokosovým :)
OdpovědětVymazatS kefírovým mlékem jsem to ještě nezkoušela. Příště zkuste to kokosové, dodá omáčce správný šmrnc :-)
VymazatDěkuji za recept, moc jsme si dnes k obědu pochutnali!
OdpovědětVymazatJá děkuji za milý komentář. Jsem ráda, že vám omáčka chutnala :-)
VymazatVýborné je přidat ještě římský kmín:)
OdpovědětVymazat