Budeme potřebovat (pro 2 osoby):
- 150 g rýže na rizoto
- 1 středně velká cuketa
- 1 šalotka
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 450 ml zeleninového vývaru
- 2 lžíce másla
- 1 lžička nastrouhané citronové kůry
- 50 g nastrouhaného parmezánu
- sůl
Postup: V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, česnek a restujeme cca 5 minut. Vsypeme rýži a za stálého míchání restujeme dalších 5 minut. K rýži přidáme cca 150 ml vývaru a pomalu vaříme, dokud se všechen vývar neabsorbuje. Vmícháme nahrubo nastrouhanou cuketu, zalijeme zbytkem vývaru a vaříme do změknutí rýže. Pánev sundáme z ohně, přidáme máslo, citronovou kůru, nastrouhaný sýr, ochutíme solí ihned podáváme.
Dobrou chuť :-)
Dnes jsem ho zkoušela a je dokonalé, mňam!! Děkuji za recept.
OdpovědětVymazatTo jsem ráda, že Vám rizoto chutnalo :-) A děkuji za milý komentář.
Vymazat