Šťavnatý cuketový chlebíček

Tak jsem se konečně pustila do přípravy sladkého cuketového chlebíčku, na který jsem se už dlouho chystala. Cuketa je úžasná v tom, že přijme veškeré chutě pokrmu, do kterého ji přidáte. Chlebíček je díky ní krásně vláčný a šťavnatý. Nepřidávala jsem do něho žádnou mouku, pouze rozmixované ovesné vločky. A ani odpůrci zeleniny nepoznají, že chlebíčku nějaká cuketa je. Nebojte se experimentovat a tenhle recept určitě vyzkoušejte.

Budeme potřebovat: 

  • 1 velká nahrubo nastrouhaná cuketa (neloupat)
  • 2 a 1/2 hrnku rozmixovaných ovesných vloček
  • 1 celé vejce + 2 bílky
  • 1/2 hrnku rostlinného mléka
  • 1/2 hrnku kakaa
  • 2 odměrky čokoládového proteinu (pokud nemáte, nahraďte stévií nebo medem)
  • 1/2 hrnku rostlinného nebo kokosového oleje
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • špetka soli
  • 1 lžička přírodního vanilkového aroma
  • strouhaný kokos (na vysypání formy)

Postup: Ve velké míse smíchejte vločky, kakao, kypřící prášek a špetku soli. V další míse metličkou rozmíchejte jedno celé vejce a bílky s proteinem nebo medem. Přidejte olej, mléko a vanilkové aroma a nastrouhanou cuketu. Tekutou hmotu vmíchejte k sypkým ingrediencím a pořádně promíchejte. Pokud se Vám těsto bude zdát ještě moc suché, přidejte trochu mléka. Těsto vlijeme do formy na chlebíček, kterou jsme vymazali olejem a vysypali kokosem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 45-50 minut. 


Dobrou chuť :-)

24 komentářů:

  1. Přichází sezóna cuket, takže určitě vyzkouším a myslím, že ho pak budu péct pořád. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Cukety mám moc ráda, zkusím na tento recept nezapomenout a vyzkoušet :)

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. To je skvělý recept! :-) Přidávám do oblíbenýchy^^

    OdpovědětVymazat
  4. Zase paráda :-) Upeču v pátek a v sobotu bude snídoška :-) Zkusím ještě do toho pár kousků hořké čokolády. Děkuji za inspiraci a hezký den ;-) !!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Ta hořká čokoláda se tam bude určitě hodit. Když tak napiš, jak Ti chlebíček chutnal :-)

      Vymazat
    2. Tak včera jsem upekla a dneska jsme posnídali :-) A bylo to perfektní!! Úžasně kakaové a ta čokoška v tom.. Doporučuji vyzkoušet :-))

      Vymazat
    3. No tak to jsem moc ráda, že Ti chutnalo :-) S tou čokoládou to zkusím příště :-)

      Vymazat
  5. Máš prosím nějaký tip na konkrétní protein? :) dělkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Používám Prom-IN Essential Pure CFM 80 :-)

      Vymazat
    2. Tak ten je zrovna hrozně přeslazený a nechutný..:(

      Vymazat
    3. To je věc názoru. Každý má jiné chutě ... mě třeba chutná a po přečtení několika recenzí patří k těm nejlepším. Ale samozřejmě můžeš použít jakýkoliv jiný protein ;)

      Vymazat
  6. Ahoj, zbavuješ cuketu vody? :) Děkuji

    OdpovědětVymazat
  7. Tak jsem dělala chlebíček, konečně. Těšila jsem se, ale mám ho nějaký slaný :( příště asi sůl vynechám úplně a teď si ho budu dávat s medem :-D teď už s tím asi nic neudělám. Podotknu, že místo oves.vloček jsem dala ořechy a protein bílá čokoláda. Ale tak nevím, kde jsem udělala chybu. Možná to tak přijde jen mě, já jsem člověk, který sní i plané brambory bez problému ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slaný? To je nějaké divné :-D Té soli se tam dává opravdu jen špetka, aby zvýraznila sladkou chuť .. možná jsi ji tam dala víc, než je třeba :-) Takže jsi vločky úplně vynechala a dala tam jen ořechy? A drželo to pohromadě?

      Vymazat
    2. Asi ano, jojo vlocky jsem vynechala, drzi to, kdyz to nakrajim tak se to malinko rozpada, ale ne ze by se to cele rozdrobilo. Nicmene jsem milovnik medu a jako mala jsem vzdy jedla chleba s medem. A kdyz na neho dam hodne medu, tak je to vyborne, k tomu kavicku a parada! :) :)

      Vymazat
  8. Ahoj:) můžu těsto péct i na plechu? Nemám totiž formu na chlebíček,ale recept bych ráda vyzkoušela...:) Díky za info

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, určitě to půjde upéct i na plechu. Doporučuji ale nějaký menší a vyšší, ať z toho zase není úplná placka :-D

      Vymazat
    2. :D jasný,ať to není cuketová pizza,díky..

      Vymazat
  9. Lada Příkopová25. července 2017 v 9:19

    Prosím, chtěla bych čokoládový protein nahradit rýžovým sirupem. Jaké množství ho přibližně dát? Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, bohužel netuším, jakou sladivost má rýžový sirup :-(

      Vymazat

 

Koupit kuchařku