Salát s pečenými rajčátky, tuňákem a mozzarellou

A máme tady opět salát, tentokrát ve středomořském stylu. Teď v létě se budou na mém blogu objevovat častěji, protože co jiného si v létě připravit k obědu nebo k večeři, než lehký a osvěžující salátek. Pečená rajčata miluji a mohla bych je jíst jen tak samotné. V salátu krásně doplňují chuť tuňáka a mozarelly. A pokud do něho přidáte navíc ještě grilovanou cuketu a čerstvě nasekanou bazalku, vykouzlíte úžasný salát, který si budete chtít připravovat znova a znova.

Budeme potřebovat (na 2 porce): 

  • filé z tuňáka Calvo v olivovém oleji (200 g)
  • 1 menší cuketa
  • cherry rajčátka
  • 1 balení mozzarelly (cca 125 g)
  • olivový olej
  • hrubozrnná mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • čerstvá bazalka

Postup: Cherry rajčátka omyjeme a překrojíme napůl. Takto překrojená rajčátka naskládáme vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, posypeme solí, pepřem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 30 minut. Cuketu nakrájíme na tenká kolečka a na troše olivového oleje je ogrilujeme z obou stran. Hotová a upečená rajčátka naservírujeme na talíř, přidáme grilovanou cuketu, tuňáka a natrhanou mozzarellu. Vše zakápneme olivovým olejem, podle chuti dosolíme a ozdobíme nasekanou bazalkou. Salát podáváme jen tak samotný nebo s opečenou bagetkou. 


Dobrou chuť :-)

10 komentářů:

  1. Mňam, teď jsem na něho dostala hroznou chuť! Cuketa a cherry rajčátka, to je nejlepší kombo! ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrozně mě nalákal a dneska jsem ho udělala. Přišel nesmírně vhod, je mňam a navíc i dost sytý! Takže díky díky! ;-)

      Vymazat
    2. Tak to jsem moc ráda, že Ti chutnal :-)

      Vymazat
  2. No tak to vůbec =D Vypadá do krásně a navíc z věcí které miluji?! Musím to vyzkoušet! :3 :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář. Salátek určitě vyzkoušej, je výborný. A pokud miluješ tuňáka a rajčata, tak není co řešit :-)

      Vymazat
  3. Tak tohle je bomba. Myslím, že to bude naše častá večeře!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) K večeři je tenhle salátek ideální :-)

      Vymazat
  4. Vypadá to krásně, ale ryba se sýrem? :D Největší prohřešek gastronomie...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Největším prohřeškem gastronomie je ryba, kterou někdo nacpe do pekáče, zasype ji eidamem a nechá ji zapéct v troubě. Kombinace tuňáka a mozzarelly je naopak úplně běžná a oblíbená hlavně v Itálii ;-)

      Vymazat

 

Cooking with Šůša

Cooking with Šůša

mytaste.cz

myTaste.cz

Čtenáři