Budeme potřebovat (na 2 porce):
- 200 g tuňáka
- 1 menší cuketa
- cherry rajčátka
- 1 balení mozzarelly (cca 125 g)
- olivový olej
- hrubozrnná mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
- čerstvá bazalka
Postup: Cherry rajčátka omyjeme a rozkrojíme napůl. Takto připravená rajčátka naskládáme vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, posypeme solí, pepřem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 30 minut. Cuketu nakrájíme na tenká kolečka a na troše olivového oleje je ogrilujeme z obou stran. Hotová a upečená rajčátka naservírujeme na talíř, přidáme grilovanou cuketu, tuňáka a natrhanou mozzarellu. Vše zakápneme olivovým olejem, podle chuti dosolíme a ozdobíme nasekanou bazalkou. Salát podáváme jen tak samotný nebo s opečenou bagetkou.
Dobrou chuť :-)
Mňam, teď jsem na něho dostala hroznou chuť! Cuketa a cherry rajčátka, to je nejlepší kombo! ^^
OdpovědětVymazatJoooo, přesně tak :-)
VymazatHrozně mě nalákal a dneska jsem ho udělala. Přišel nesmírně vhod, je mňam a navíc i dost sytý! Takže díky díky! ;-)
VymazatTak to jsem moc ráda, že Ti chutnal :-)
VymazatNo tak to vůbec =D Vypadá do krásně a navíc z věcí které miluji?! Musím to vyzkoušet! :3 :)
OdpovědětVymazatDěkuji za komentář. Salátek určitě vyzkoušej, je výborný. A pokud miluješ tuňáka a rajčata, tak není co řešit :-)
VymazatTak tohle je bomba. Myslím, že to bude naše častá večeře!!
OdpovědětVymazatDěkuji :-) K večeři je tenhle salátek ideální :-)
VymazatVypadá to krásně, ale ryba se sýrem? :D Největší prohřešek gastronomie...
OdpovědětVymazatNejvětším prohřeškem gastronomie je ryba, kterou někdo nacpe do pekáče, zasype ji eidamem a nechá ji zapéct v troubě. Kombinace tuňáka a mozzarelly je naopak úplně běžná a oblíbená hlavně v Itálii ;-)
Vymazat