Křupavé špaldové bochánky

Dnes jsem si pro vás připravila tyhle úžasné křupavé bochánky se slunečnicovými semínky. Jejich příprava je hrozně jednoduchá a výsledek stojí rozhodně za to.

Budeme potřebovat: 

  • 250 g BIO špaldové mouky 
  • 150 ml mléka
  • 1 balení sušeného droždí (7 g)
  • 1 lžička cukru
  • 1 vejce
  • sůl
  • 1 lžíce olivového oleje
  • slunečnicová semínka

Postup: Z cukru, droždí, lžíce mouky a teplého mléka zaděláme kvásek a necháme ho vzejít. Jakmile je kvásek hotový, přidáme prosátou špaldovou mouku, sůl a olej. Těsto důkladně zpracujeme a necháme ho na teplém místě vykynout (trvá to cca 1 hodinu). Vykynuté těsto rozdělíme na 6 stejných kousků, vytvarujeme z nich bochánky a vložíme je do formy. Housky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme slunečnicovými semínky a pečeme v troubě vyhřáté na 250 stupňů cca 12-15 minut.

Dobrou chuť :-)

11 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Joooo, je to mňamka .. houstičky krásně křupou a jsou výborné :-)

      Vymazat
  2. tak to musí být bašta :) už jen při pohledu na obrázek slintám :D

    OdpovědětVymazat
  3. ty vypadají peckově, zbožňuji pečivo, musím si pořídit špaldu konečně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já miluji domácí pečivo. A špaldové mi chutná ještě víc :-)

      Vymazat
  4. Mohu se zeptat kolik dáváte soli? Dnes jsem zkoušela a byly by výborné, kdyby ovšem byly slané :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já moc nesolím, dávám maximálně 1/2 až jednu lžičku na celou dávku. Takže s tím solením Vám opravdu neporadím :-( Proto do receptu nikdy neuvádím množství. Každý má jiné chutě. Pokud nebyly housky slané, tak příště přidejte soli více a uvidíte :-)

      Vymazat
  5. Přesně jak je psáno v úvodu - hrozně jednoduchá příprava! Moc nám chutnaly, i když křupaly jen čerstvě po upečení...

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku