Budeme potřebovat:
- 250 g BIO špaldové mouky
- 150 ml mléka
- 1 balení sušeného droždí (7 g)
- 1 lžička cukru
- 1 vejce
- sůl
- 1 lžíce olivového oleje
- slunečnicová semínka
Postup: Z cukru, droždí, lžíce mouky a teplého mléka zaděláme kvásek a necháme ho vzejít. Jakmile je kvásek hotový, přidáme prosátou špaldovou mouku, sůl a olej. Těsto důkladně zpracujeme a necháme ho na teplém místě vykynout (trvá to cca 1 hodinu). Vykynuté těsto rozdělíme na 6 stejných kousků, vytvarujeme z nich bochánky a vložíme je do formy. Housky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme slunečnicovými semínky a pečeme v troubě vyhřáté na 250 stupňů cca 12-15 minut.
Dobrou chuť :-)
oooo mňam!
OdpovědětVymazatJoooo, je to mňamka .. houstičky krásně křupou a jsou výborné :-)
Vymazattak to musí být bašta :) už jen při pohledu na obrázek slintám :D
OdpovědětVymazatDěkuji .. bašta to teda je :-)
Vymazatty vypadají peckově, zbožňuji pečivo, musím si pořídit špaldu konečně :)
OdpovědětVymazatJá miluji domácí pečivo. A špaldové mi chutná ještě víc :-)
Vymazatvypadají skvěle
OdpovědětVymazatMohu se zeptat kolik dáváte soli? Dnes jsem zkoušela a byly by výborné, kdyby ovšem byly slané :-(
OdpovědětVymazatJá moc nesolím, dávám maximálně 1/2 až jednu lžičku na celou dávku. Takže s tím solením Vám opravdu neporadím :-( Proto do receptu nikdy neuvádím množství. Každý má jiné chutě. Pokud nebyly housky slané, tak příště přidejte soli více a uvidíte :-)
VymazatPřesně jak je psáno v úvodu - hrozně jednoduchá příprava! Moc nám chutnaly, i když křupaly jen čerstvě po upečení...
OdpovědětVymazatTak to mám radost, že vám bochánky chutnaly :-)
Vymazat