Závitky z rýžového papíru

Nedávno jsem si na internetu objednala několik netradičních ingrediencí a rozhodla jsem se vymyslet s nimi nějaké zajímavé a exotické recepty. První z nich byl recept na květákové kari s kokosovým mlékem, které mělo u nás doma obrovský úspěch. Tentokrát jsem připravovala jarní závitky z rýžového papíru. Výhoda takovýchto závitků je, že si do nich můžete zabalit v podstatě cokoliv. Já jsem pro tento recept zvolila kombinaci šťavnatého kuřecího masa a čerstvé zeleniny. K závitkům jsem připravila svou oblíbenou arašídovou omáčku s kokosovým mlékem a oblizovali jsme se až za ušima.

Budeme potřebovat (na závitky):

  • vietnamský rýžový papír 
  • pečené kuřecí maso
  • řapíkatý celer
  • červenou papriku
  • mrkev
  • ředkvičky

na omáčku:

  • 2 lžíce arašídového másla
  • kokosové mléko
  • 1 lžička zelené kari pasty
  • sůl
  • 1 lžíce kokosového oleje

Postup: Rýžový papír ponořte na malou chvilku do horké vody a vzápětí ho vytáhněte. Pokud byste ho nechali ponořený ve vodě delší dobu, už by se s ním nedalo dále pracovat. Papír položte na rovnou podložku a nechte ho chvilku jen tak ležet. Papír úplně zprůhlední a změkne. V této chvíli si na papír můžete naskládat své oblíbené ingredience. Jakmile máte hotovo, papír opatrně odlepte od podložky, suroviny do něj zabalte a vytvořte závitek. Na pánvi rozehřejte kokosový olej, přidejte kari pastu, arašídové máslo, kokosové mléko a míchejte tak dlouho, dokud se všechny suroviny nespojí. Omáčku dochuťte solí. Připravené závitky rozkrojte na polovinu, naservírujte je na talíř a podávejte s arašídovou omáčkou.


Dobrou chuť :-)

5 komentářů:

  1. Tak toto je velice zajímavý recept. Už dlouho mám koupený rýžový papír, takže tohle určitě co nejdříve zkusím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Rýžový papír jsem doma měla právě taky dlouho a konečně jsem se odhodlala ho použít :-)

      Vymazat
  2. ta omáčka se mi moc líbí, rýžové závitky už jsem doma zkoušela, právě po vietnamsku jako letní, jen to balení budu muset vytunit :-D!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem je dělala taky poprvé :-D Ještě chci zkusit sladkou variantu, tak uvidíme, jak se povede :-)

      Vymazat

 

Koupit kuchařku