Kuřecí vývar

Poctivý vývar, to je lék na všechny podzimní deprese 😊 Čím víc nudlí, tím líp. Taky to tak máte?

Budeme potřebovat: 

  • 8 ks kuřecích křídel
  • kuřecí skelet
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 malý celer
  • 5 kuliček černého pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 2 ks bobkového listu
  • čerstvá petrželová nať
  • sůl
  • pepř
  • vlasové nudle do polévky
  • 2 litry vody 

Postup: Kuřecí křídla a skelet opláchneme a vložíme do hrnce. Koření nasypeme do sítka na koření a spolu s bobkovým listem ho přidáme ke kuřeti. Vše zalijeme studenou vodou. Vodu přivedeme k varu, stáhneme teplotu a necháme pomalu asi 2 hodiny probublávat. Po 2 hodinách přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a povaříme ji ve vývaru do změknutí. Hotový vývar slijeme přes velký cedník. Z křídel obereme libové maso a nakrájíme na kousky. Mrkev a petržel nakrájíme na kostičky a spolu s kuřecím masem vhodíme do vývaru. Polévku dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Podáváme s vlasovými nudlemi. 

Dobrou chuť :-)


1 komentářů:

  1. Taky to dělám podobně. Kuřecí skelet ano, ale z křídel jen špičky. To lepší z křídel je škoda do vývaru. Z 8 až 9 křídel podle velikosti máme večeři pro dva, když je hezky ogriluju nebo upeču. Zdraví Petr S.

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku