Budeme potřebovat (pro 2 osoby):
- 1 malá dýně Hokkaido
- 250 g drobnozrnné čočky
- 80 g sýru Feta
- 1 granátové jablko
- polníček
- hrst nasekaných vlašských ořechů
Dressing:
- 1 lžíce balzamikového octa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- špetka soli
Postup: Vydlabanou dýni nakrájejte a vyskládejte ji na plech vyložený pečícím papírem. Dýni osolte a pokapejte olivovým olejem. Takto připravenou dýni pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 20-25 minut doměkka. Upečenou dýni dejte stranou a nechte ji vychladnout. V malé misce smíchejte balzamikový ocet, olivový olej, hrubozrnnou hořčici a špetku soli. Ve velké míse smíchejte polníček s drobnozrnnou čočkou a granátovým jablkem. Přidejte na kostičky nakrájenou dýni, Fetu a nasekané vlašské ořechy. Hotový salát nakonec zalijte připraveným dressingem, lehce promíchejte a podávejte.
Na fotce to vypadá nádherně a jelikož dýni miluju, určitě vyzkouším. Celkově jsem začala více doma dělat tyto zdravé recepty. Ač jsem pořádně nikdy nevěřila, že to co jíme má velký vliv na pohodu člověka, tak musím uznat, že to tak je a po této stránce se cítím nejlíp v životě.
OdpovědětVymazatDěkuji za milý komentář. Určitě vyzkoušejte a dejte vědět, jak Vám salát chutnal :-)
Vymazat