Budeme potřebovat:
- 8 ks kuřecích křídel
- kuřecí skelet
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1 malý celer
- 5 kuliček černého pepře
- 3 kuličky nového koření
- 2 ks bobkového listu
- čerstvá petrželová nať
- sůl
- pepř
- vlasové nudle do polévky
- 2 litry vody
Postup: Kuřecí křídla a skelet opláchneme a vložíme do hrnce. Koření nasypeme do sítka na koření a spolu s bobkovým listem ho přidáme ke kuřeti. Vše zalijeme studenou vodou. Vodu přivedeme k varu, stáhneme teplotu a necháme pomalu asi 2 hodiny probublávat. Po 2 hodinách přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a povaříme ji ve vývaru do změknutí. Hotový vývar slijeme přes velký cedník. Z křídel obereme libové maso a nakrájíme na kousky. Mrkev a petržel nakrájíme na kostičky a spolu s kuřecím masem vhodíme do vývaru. Polévku dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Podáváme s vlasovými nudlemi.
Dobrou chuť :-)
Taky to dělám podobně. Kuřecí skelet ano, ale z křídel jen špičky. To lepší z křídel je škoda do vývaru. Z 8 až 9 křídel podle velikosti máme večeři pro dva, když je hezky ogriluju nebo upeču. Zdraví Petr S.
OdpovědětVymazat