Budeme potřebovat (pro 2 osoby):
- tagliatelle nebo jiný druh těstovin (200 g)
- 60 g vlašských ořechů
- 1 palička česneku
- 1 lžíce strouhanky
- olivový olej
- hrst nadrobno nasekaných šalvějových lístků
- strouhaný sýr Gran Moravia
- sůl
Postup: Nejprve si připravíme pečený česnek. Odřízněte vrch palice česneku tak, aby byly vidět všechny stroužky. Česnek potřete olivovým olejem a zabalte do alobalu. Zabalený česnek pečte v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 25-30 minut. Po upečení rozbalte alobal a česnek vytáhněte. Upečené stroužky česneku vhoďte do mixéru, přidejte olivový olej a vše rozmixujete tyčovým mixérem na hladkou česnekovou pastu.
Vlašské ořechy vhoďte také do mixéru a několika pulsy je rozmixujte tak, aby si zachovaly jemně hrubou strukturu. Rozemleté ořechy vsypte na pánev, přidejte lžíci strouhanky a vše restujte dokud směs nezačne vonět a hnědnout - cca 5 minut. Tagliatelle uvařte dle návodu. Jakmile jsou těstoviny uvařené, vodu slijte, přidejte česnekovou pastu, ořechovou drobenku, nadrobno nasekanou šalvěj a vše promíchejte. Podle potřeby dochuťte solí a před podáváním posypte nastrouhaným sýrem Gran Moravia.
Vlašské ořechy vhoďte také do mixéru a několika pulsy je rozmixujte tak, aby si zachovaly jemně hrubou strukturu. Rozemleté ořechy vsypte na pánev, přidejte lžíci strouhanky a vše restujte dokud směs nezačne vonět a hnědnout - cca 5 minut. Tagliatelle uvařte dle návodu. Jakmile jsou těstoviny uvařené, vodu slijte, přidejte česnekovou pastu, ořechovou drobenku, nadrobno nasekanou šalvěj a vše promíchejte. Podle potřeby dochuťte solí a před podáváním posypte nastrouhaným sýrem Gran Moravia.
Dobrou chuť :-)
Mňam.. tenhle druh těstovin mám moc ráda ;)
OdpovědětVymazatNela z blogu Růžová rtěnka
Já taky, hlavně když tam jsou ořechy a parmezán :-)
Vymazat