Klasický cizrnový hummus zná každý. Pokud chcete experimentovat a vyzkoušet něco nového, určitě ochutnejte tento hummus s pečenou mrkví, která mu dodá skvělou chuť.
Vybrané recepty z mého blogu najdete i na Gusto Academy.
Budeme potřebovat:
- 1 plechovka cizrny
- 2 velké mrkve
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sezamové pasty tahini
- 1-3 lžíce olivového oleje
- špetka sušeného tymiánu
- 2 lžíce citronové šťávy
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
- špetka kari
- voda dle potřeby
Postup: Mrkev oloupejte a nakrájejte na kousky. Kousky mrkve společně s oloupaným česnekem vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte olivovým olejem, osolte a posypte tymiánem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 20 minut. Upečenou a vychladlou mrkev s česnekem vhoďte do mixéru, přidejte cizrnu, tahini, olivový olej a citronovou šťávu. Během mixování přidávejte vodu a mixujte postupně dohladka. Hotový hummus ochuťte solí, pepřem a špetkou kari.
Dobrou chuť :-)
Mňam ♥♥♥
OdpovědětVymazat♥♥♥
Vymazat