Cizrnový hummus

Kdo ještě nikdy nezkusil hummus, má co napravovat. Tahle zdravá pomazánka je skvělým zdrojem železa, proteinů a vlákniny. Hummus se podává studený, nejčastěji s nakrájenou zeleninou, která se do hummusu namáčí. Základem je uvařená cizrna a sezamová pasta tahini, kterou seženete v každé prodejně se zdravou výživou. Pak už jen stačí přidat česnek, olivový olej, citronovou šťávu a máte hotovo. Já osobně přidávám ještě spoustu nakrájené petrželky, která mu dodá tu správnou chuť.

Budeme potřebovat:

  • 200 g uvařené cizrny
  • šťáva z jednoho citronu
  • 3-4 lžíce sezamové pasty
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • sladká paprika
  • čerstvě nasekaná petrželka

Postup: Cizrnu vsypte do food processoru, přidejte olivový olej, sezamovou pastu, česnek a vše rozmixujte na hladký krém. Během mixování můžete směs průběžně ředit opatrným přidáváním studené vody. Hotový hummus ochuťte solí a citronovou šťávou. Před podáváním hummus posypte sladkou paprikou, zalijte olivovým olejem a posypte nasekanou petrželkou.



Dobrou chuť :-)

2 komentářů:

  1. Vypadá skvěle! někdy si ho musím konečně udělat :)
    http://the-biggestfear.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

 

Koupit kuchařku