Zlaté mléko (Golden Milk)

Je tu podzim a blíží se zima a s ní i chřipková sezóna. Dnes mám pro vás tip, jak přírodním způsobem posílit v tomto období imunitu a jak vyzrát na nachlazení. Zlaté mléko obsahuje kurkumu, která má protizánětlivé účinky a je silným antioxidantem. Med bojuje s infekcemi, pepř zase působí proti nachlazení, virům i plísním. Při přípravě nezapomeňte použít kokosový olej nebo přepuštěné máslo, protože kurkumin je látka rozpustná v tucích. No a skořice pomáhá mírnit kašel, zlepšuje trávení a je to prostě superpotravina. Smíchejte všechny tyto ingredience a dostanete zázračný nápoj :-)


Budeme potřebovat:


  • 1 hrnek rostlinného nebo kravského mléka (já jsem použila mandlové)
  • 1 celá skořice
  • 1 lžíce kurkumového medu (použila jsem med od Včelařství Domovina)
  • 1 lžička kokosového oleje
  • kousek zázvoru nakrájeného na plátky
  • 1/4 lžičky celého pepře (použila jsem červený kampotský pepř)
  • mletá skořice

Postup: Pomocí metličky smícháme v hrnci všechny ingredience kromě kurkumového medu. Na nízkém plameni přivedeme k varu, poté stáhneme plamen a necháme probublávat cca 5-10 minut. Směs přecedíme a přelijeme do hrnku. Jakmile mléko trošku vychladne, přidáme lžíci kurkumového medu a posypeme špetkou mleté skořice. 



2 komentářů:

  1. Super tip. Znám kurkumu, ale nikde jsem neviděla kurkumový med? :( můž se dát klasika med s kurkumou, a nebo jsem za blbku? :D

    České trenýrky a ponožky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem použila ten kurkumový med, ale může se dát samozřejmě klasika med a kurkuma :-)

      Vymazat

 

Koupit kuchařku

mytaste.cz

myTaste.cz