Kakaový perník s hruškami

Dnes mám pro vás další podzimní recept s hruškami a protože miluji perníkové koření, volba byla jasná. Tenhle kakaový perník zvládnete upéct raz dva a odpoledne už si ho můžete vychutnávat u kávičky nebo hrnku čaje.

Budeme potřebovat (na plech o velikosti 20x20 cm):

  • 200 g jemně mleté špaldové mouky
  • 1 vejce
  • 80 ml oleje
  • 3/4 balení kypřícího prášku do perníku
  • 1-2 lžíce kakaa
  • 200 ml rostlinného mléka
  • 2-3 lžíce kokosového cukru
  • 3 středně velké hrušky
  • kokosový olej (na vymazání)
  • 3 lžíce špaldové mouky na obalení hrušek

Postup: Mouku vsypeme do mísy, přidáme kypřící prášek a všechny ostatní suroviny kromě hrušek. Pomocí robota vyšleháme vláčné těsto a vlijeme ho do kokosovým olejem vymazané formy. Pokud by se vám zdálo těsto moc husté, přidejte ještě trochu mléka. Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme je na větší kousky. Kousky hrušek obalíme v mouce, aby nám při pečení neklesly na dno. Takto obalenými hruškami poklademe vršek těsta a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 25-30 minut.

Dobrou chuť :-)

3 komentářů:

 

Koupit kuchařku

mytaste.cz

myTaste.cz