Čočkovo-žampionová paštika

Nedávno jsem si v obchodě koupila rostlinnou "paštiku". No musím vám říct, že něco tak odporného už jsem dlouho nejedla. Takže paštika letěla do koše a já si řekla, že si připravím svou vlastní. Jako základ jsem použila čočku a orestované žampiony. Pak už jen stačí přidat oblíbené bylinky, koření a na závěr vše rozmixovat. Je vynikající třeba na topinky, opečený toastový chléb nebo jakékoliv pečivo.

Budeme potřebovat: 

  • 170 g čočky (v suchém stavu)
  • 200 g žampionů 
  • 1 středně velká cibule 
  • 3 stroužky česneku 
  • 20 g másla (můžete použít i olivový olej)
  • hrst nasekaných vlašských ořechů 
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu (můžete použít i čerstvý)
  • 4 ks sušených rajčat v olivovém oleji
  • sůl, pepř

Postup: Čočku uvaříme dle návodu a necháme vychladnout. Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Po chvilce přidáme nakrájené žampiony, mletý kmín, tymián a vše restujeme, dokud žampiony nepustí šťávu. Takto připravené žampiony smícháme s uvařenou čočkou, přidáme sušená rajčata, hrst vlašských ořechů a vše rozmixujeme dohladka. Pokud by byla paštika moc hustá, můžeme přidat 1-2 lžíce vody. Hotovou paštiku ochutíme solí, pepřem a podáváme s opečeným chlebem.

Dobrou chuť :-)

2 komentářů:

 

Koupit kuchařku