Budeme potřebovat (pro 2 osoby):
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- 130 g bílého jogurtu
- pár kapek přírodního vanilkového extraktu
- 3 lžíce medu
- 3 plátky želatiny
- čerstvé ovoce (použila jsem maliny, jahody a třešně) + na ozdobu
- pár lístků meduňky nebo máty
Postup: Plátky želatiny dejte na cca 10 minut do studené vody, pak je vyndejte a vyždímejte. Smetanu vlijeme do hrnce, přidáme med, vanilkový extrakt a pomalu zahříváme. Až se med rozpustí, přidáme želatinu a mícháme do úplného rozpuštění želatiny. Ke směsi přidáme bílý jogurt a vše opatrně promícháme. Hotovou směs rozdělíme do skleniček a necháme v lednici cca 4 hodiny ztuhnout. Čerstvé ovoce rozmixujeme tyčovým mixérem na hladké pyré. To pak přecedíme přes jemné sítko, abychom v něm neměli zrníčka. Ztuhlou panna cottu ozdobíme ovocným pyré, poklademe čerstvým ovocem a ozdobíme mátou nebo meduňkou.
Dobrou chuť :-)
0 komentářů:
Okomentovat