Pages

1. 7. 2022

Jogurtová panna cotta s ovocem

Pokud máte v létě chuť na něco sladkého, ale zároveň nechcete trávit spoustu času v kuchyni, připravte si osvěžující panna cottu. Původem italský dezert trochu připomíná svou konzistencí ztuhlý pudink. Oproti němu má však jemnou strukturu a příjemnou krémovou chuť. Její příprava je velice jednoduchá a zabere vám jen pár minut času. Skvěle chutná s letním ovocem a špetkou vanilky.

Budeme potřebovat (pro 2 osoby):

  • 1 kelímek smetany ke šlehání 
  • 130 g bílého jogurtu 
  • pár kapek přírodního vanilkového extraktu
  • 3 lžíce medu
  • 3 plátky želatiny
  • čerstvé ovoce (použila jsem maliny, jahody a třešně) + na ozdobu
  • pár lístků meduňky nebo máty

Postup: Plátky želatiny dejte na cca 10 minut do studené vody, pak je vyndejte a vyždímejte. Smetanu vlijeme do hrnce, přidáme med, vanilkový extrakt a pomalu zahříváme. Až se med rozpustí, přidáme želatinu a mícháme do úplného rozpuštění želatiny. Ke směsi přidáme bílý jogurt a vše opatrně promícháme. Hotovou směs rozdělíme do skleniček a necháme v lednici cca 4 hodiny ztuhnout. Čerstvé ovoce rozmixujeme tyčovým mixérem na hladké pyré. To pak přecedíme přes jemné sítko, abychom v něm neměli zrníčka. Ztuhlou panna cottu ozdobíme ovocným pyré, poklademe čerstvým ovocem a ozdobíme mátou nebo meduňkou.

Dobrou chuť :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat