Budeme potřebovat:
- 500 ml brusinkového džusu
- 1 malé granátové jablko
- 1 velký pomeranč
- rum (podle chuti)
- 300 ml červeného vína
- 2 celé skořice
- 1 badyán
- 4 ks hřebíčku
- citronová šťáva
Postup: Brusinkový džus vlijeme do hrnce, přidáme citronovou šťávu a přivedeme k varu. Poté vlijeme rum, červené víno, přidáme všechno koření a punč opět zahřejeme až k bodu varu. Na dno každé sklenice vsypeme semínka z granátového jablíčka, přidáme na plátky nakrájený pomeranč a zalijeme horkým punčem.
Na zdraví :-)
Vypadá nádherně :) nějak mě nikdy nenapadlo, že by punč mohl být z brusinkového džusu :)
OdpovědětVymazatMoc děkuji :-) Punč může být z jakéhokoliv džusu .. sice to není úplně ten pravý a originální punč, ale mě takhle nejvíc chutná :-)
VymazatBrusinkový džus miluji, takže tvůj recept určitě zkusím. Dělala jsem už různé punče, ale takový ještě ne takže děkuji za inspiraci :)
OdpovědětVymazatJá děkuji za milý komentář. Tak snad ti bude punč chutnat :-)
VymazatJá jsem tomu punči nějak nepřišla nikdy na chuť. To samé svařené víno. Ani to mi zrovna dva krát nechutná. V zimě si dám radši čaj nebo červené víno tak, jak je, abych s vychutnala jeho chuť. Přes léto mám spotřebu vína velkou, přes zimu to docela jde :-D .
OdpovědětVymazat