Mozzarellové krekry s uzenou paprikou

Některé recepty vznikají úplnou náhodou. Třeba když dostanete chuť na něco slaného a v lednici najdete mozzarellu. Pak už jen stačí přidat máslo, mouku a úžasné krekry jsou na světě. Já jsem do nich přidala uzenou papriku, ale můžete použít i jakékoliv jiné koření nebo bylinky. Skvěle chutnají s česnekovým dipem nebo jen tak samotné. 


Vybrané recepty z mého blogu najdete i na Gusto Academy.


Budeme potřebovat (cca na 2 plechy):


  • 1 balení mozzarelly
  • 220 g hladké špaldové mouky
  • 50 g změklého másla
  • 1 vejce (na potření)
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky uzené papriky 


Postup: Mozzarellu i s nálevem rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Přidáme mouku, změklé máslo, sůl a uzenou papriku. Pomocí rukou vypracujeme pružné těsto, zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme v lednici do druhého dne odležet. Druhý den těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku, vykrojíme požadované tvary, potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 12-15 minut dozlatova.


Dobrou chuť :-)

0 komentářů:

Okomentovat

 

Koupit kuchařku

mytaste.cz

myTaste.cz