Pórkový quiche s uzeným tofu

Po dlouhé době mám pro vás další recept na slaný koláč. Minulý quiche s brokolicí a modrým sýrem sklidil obrovský úspěch, tak snad vám bude chutnat i tento. Ráda vymýšlím různé náplně a kombinuji všechny chutě. Dnes to vyhrál pórek. Nekupuji ho moc často, ale tentokrát jsem ho přihodila do košíku a řekla si, že s ním něco provedu. Jak už jsem tady několikrát zmiňovala, všechny recepty vymýšlím za pochodu a ani tento není výjimkou. V obchodě mi padlo do oka ještě uzené tofu a nápad na pórkový koláč byl na světě.

Budeme potřebovat (těsto - koláčová forma o průměru 28 cm):

  • 300 g hladké špaldové mouky
  • 1 vejce
  • 100 ml olivového oleje
  • 30 ml vlažné vody
  • sůl

náplň:

  • 300 g uzeného tofu
  • 1 velký pórek
  • 3 vejce
  • 2 lžíce sójové smetany na zjemnění (nemusí být)
  • 1 menší cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, mletý pepř

Postup: V míse smíchejte suroviny na těsto, pomocí rukou vypracujte bochánek a nechte ho alespoň hodinu odležet v lednici. Po hodině těsto vytáhněte, vyválejte z něho placku a přeneste ji do koláčové formy. Těsto vytvarujte tak, aby bylo ve všech záhybech a sahalo až po okraj. Dno těsta propíchejte na několika místech vidličkou. Cibuli nakrájejte na kostičky, pórek na kolečka a vše nechte restovat na olivovém oleji cca 5 minut. V mixéru rozmixujte uzené tofu, smetanu a vejce. Orestovaný pórek navrstvěte na dno koláče, vše zalijte rozmixovanou směsí a ochuťte solí a pepřem. Koláč pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 35-40 minut.

Dobrou chuť :-)

4 komentářů:

  1. Těsto se vůbec nepovedlo. Po vytažení z ledničky ( cca po 2 hod ) bylo strašně mastné a drobivé. Musela jsem přidat vodu a mouku. Po upečení bylo těsto tvrdé, ale náplň můžu všem doporučit :0)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí :-( Těsto na slané koláče dělám pořád stejně a ještě nikdy jsem s konzistencí neměla žádný problém. Tak aspoň, že ta náplň Vám chutnala :-)

      Vymazat

 

Cooking with Šůša

Cooking with Šůša

mytaste.cz

myTaste.cz

Čtenáři