Citronové rizoto s uzenou makrelou

Krémové rizoto jsem si zamilovala od té doby, co jsem ho jednou ochutnala v restauraci. Dělávám ho často a ráda zkouším nové kombinace chutí. Minule jsem připravovala parmezánové rizoto se slávkami. Dnes to bude chuťově dokonalé citronové rizoto s hráškem a uzenou makrelou. Citronová kůra skvěle doplňuje uzenou makrelu a ve spojení se sladkým hráškem se vám bude rizoto rozplývat na jazyku.

Budeme potřebovat (pro 2 osoby):

  • 250 g rýže arborio
  • 100 g masa z uzené makrely
  • 1 šalotka
  • 450 ml zeleninového vývaru
  • 70 g másla
  • 1 dcl bílého vína
  • mražený hrášek
  • strouhaný parmezán
  • citronová kůra
  • sůl, pepř

Postup: V hluboké pánvi necháme rozpustit máslo. K rozpuštěnému máslu vsypeme rýži a necháme ji cca 3 minuty restovat. Poté rýži zalijeme bílým vínem, necháme ho odpařit a po troškách přiléváme vývar. Rýži vaříme tak dlouho, dokud není tzv "naskus". Uhasíme plamen a v rizotu necháme rozpustit kousek másla. Nakonec vmícháme maso z uzené makrely, hrášek, nastrouhaný parmezán, pepř a podle chuti dosolíme. Na talíři rizoto posypeme nastrouhanou citronovou kůrou a můžeme podávat.


Dobrou chuť :-)

6 komentářů:

 

Koupit kuchařku